Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova (FSCRE), în comun cu Comitetul sindical de la SRL „Cahul–Gaz”, au organizat la data de 8 februarie seminarul cu genericul “Protecția juridică a salariaților prin prisma ultimelor modificări la Codul muncii”. La activitate au participat peste 40 de salariați din cadrul întreprinderii, inclusiv de la filiala din or. Cantemir.

Potrivit FSCRE, obiectivul general al activității a fost de a contribui la consolidarea capacităților sindicatelor de reprezentare și apărare a drepturilor și intereselor salariaților, dezvoltarea competențelor liderilor și membrilor de sindicat în domeniul legislației muncii. În acest sens, Ilona Josan, formatoarea seminarului, lector universitar, a familiarizat sindicaliștii cu modificările și completările operate în legislație.

În mesajul său de salut, Margareta Strestian, președinta FSCRE, a subliniat că perfecționarea continuă a liderilor este o prioritate a Federației, iar drepturile salariaților, membri de sindicat, prin prisma modificărilor operate în ultima perioadă, trebuie să fie în atenția sindicaliștilor din ramură.

Președinta FSCRE a mai punctat principalele realizări referitor la protecția salariaților, în conformitate cu prevederile legislației muncii și Convenției Colective (nivel ramural) pentru anii 2022-2026, care includ garanții suplimentare față de cele prevăzute de legislația muncii.

Totodată, participanții au fost informați despre planul de acțiuni privind implementarea campaniei dedicate organizațiilor sindicale primare, care va fi implementat pe parcursul anului curent.

Mai multe detalii pe pagina web a FSCRE www.fscre.md.