IMG_5785

Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Cultură din Republica Moldova (FSLC), împreună cu organizațiile membre, au organizat în perioada 1-2 octombrie Spartachiada ramurală care a ajuns la a XVII-a ediție. Competițiile finale s-au desfășurat la baza de odihnă COR „Perlelele Nistrului” din localitatea Vadul lui Vodă.

La eveniment au participat peste 140 de sportivi, care au reprezentat centrele și organizațiile sindicale membre ale FSLC:  Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM), Biblioteca Națională, CCA „Ginta Latină”, Colegiul de Arte  “Nicolae Botgros”, Direcția Cultură mun. Chișinău, Stațiunea balneoclimaterică “Codru”, Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici”, FEP ”Tipografia Centrală”.

Nicolae Garaz, președinte al FSLC, a menționat că scopul acestei activități este de a promova un mod sănătos de viață în colectivele de muncă și instituțiile din ramură, de a propaga sportul drept mijloc de fortificare a sănătății, profilaxie a bolilor.

În cadrul competițiilor sportive, echipele au concurat la probele: volei, dame, șah, tenis de masă, aruncarea darts-ului, sărituri în lungime de pe loc.

În urma evaluării prestației sportivilor de către colegiul de arbitri, au fost desemnați următorii învingători în clasamentul general:

  • Locul I – echipa sportivă a CNSM,
  • Locul II – echipa sportivă din cadrul Stațiunii balneoclimaterice „Codru” SRL,
  • Locul III – echipa sportivă din cadrul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

Acestor echipe le-au fost înmânate Cupa, medalia și diploma FSLC, precum și premii bănești din partea FSLC.

La fel, deținătorii locurilor I, II, III la cele 6 probe sportive au fost premiați conform Regulamentului Spartachiadei, după cum urmează:

Volei: locul I – CNSM, locul II – Stațiunea balneoclimaterică „Codru”,   locul III – Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice;

Tenis de masă: locul I – Stațiunea balneoclimaterică „Codru”, locul II – Aparatul și serviciul tehnic al CNSM, locul III  – Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice;

Sărituri în lungime de pe loc: locul I – FEP ”Tipografia Centrală”, locul II – Aparatul și serviciul tehnic al CNSM, locul III – Colegiul de Arte „Nicolae Botgros”;

Aruncarea darts-ului: locul I – Stațiunea balneoclimaterică „Codru”, locul II – Aparatul și serviciul tehnic al CNSM, locul III – Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice;

Dame: locul I – Colegiul de Arte „Nicolae Botgros” din Soroca, locul II – Aparatul și serviciul tehnic al CNSM, locul III – Stațiunea balneoclimaterică „Codru”;

Șah: locul I – Aparatul și serviciul tehnic al CNSM, locul II – Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, locul III – Stațiunea balneoclimaterică „Codru”.

În semn de recunoștință pentru contribuție și devotament în promovarea mesajului sindical, propagarea sportului și a modului sănătos de viață, bună organizare și participare activă în cadrul Spartachiadei a XVII-a a FSLC, au fost menționați conducătorii tuturor echipelor sportive.