Peste 500 de salariați, membri de sindicat, din 18 organizații sindicale primare din ramura gaze, membre ale Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova (FSCRE), s-au reunit în perioada 30 august-1 septembrie în cadrul ediției XXX a Spartachiadei FSCRE și ediției XX a Spartachiadei S.A. „Moldovagaz”.

La festivitate de deschidere au participat cu mesaje de salut reprezentanți ai Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), Consiliului de Administrație S.A. „Moldovagaz”, Ministerului Energiei, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Comitetului Național Olimpic și Sportiv al Republicii Moldova, conducătorii unităților economice din ramură, precum și reprezentanți ai Fundației ,,Energia”.

Margareta Strestian, preşedinta FSCRE, a mulțumit pentru sprijinul și implicarea partenerilor sociali în organizarea Spartachiadei, prin intermediul căreia sindicaliștii și-au propus să promoveze modul sănătos de viață în rândul salariaților, să contribuie la fortificarea sănătății și profilaxiei bolilor profesionale, precum și pentru consolidarea relațiilor de prietenie și schimbul de experiență între participanți.

În mesajul adresat participanților la Spartachiadă, Igor Zubcu, președintele CNSM, a menționat importanța păstrării și promovării tradițiilor sportive în cadrul mișcării sindicale și a mulțumit conducătorilor întreprinderilor și președinților comitetelor sindicale din ramură, care au organizat buna pregătire și participare a echipelor la competițiile sportive. Totodată, în semn de apreciere pentru activitate profesională, mai mulți lideri de sindicat din ramură au primit „Insigna de Onoare a CNSM”, cea mai înaltă distincție sindicală.

Conform Regulamentului de desfășurare a Spartachiadei, sportivii au participat la următoarele probe: volei clasic – femei; volei clasic – bărbați, minifotbal, tenis de masă, joc de dame, șah, sărituri în lungime, darts, tragerea odgonului, ridicarea greutății (24 kg), cursa olimpică bărbați 10 km, femei 3 km.

De menționat că, la data de 30 august, a avut loc Turul de Ciclism, ediția II, cu participarea cicliștilor amatori, Open Feminin și Masculin, pe traseul auto Arena Chișinău – Vadul lui Vodă, cu distanța de circa 28 km, la care au participat circa 32 de cicliști amatori.

Turul a fost organizat de FSCRE în parteneriat cu S.A. „Moldovagaz”, partenerii sociali și organizațiile sindicale membre din ramură, cu suportul antrenorilor și sportivilor Școlii Sportive Specializate de Ciclism. Participanții Turului de Ciclism au fost menționați cu Diplome și medalii.

Mai multe informații despre Spartachiadă, inclusiv clasamentul final la probele sportive, vor fi publicate pe pagina web www.fscre.md și pe pagina de Facebook a FSCRE.