În preajma Zilei Mondiale pentru Securitate și Sănătate la Locul de Muncă, marcată anual la 28 aprilie, partenerii sociali din ramura construcțiilor au efectuat astăzi, 25 aprilie, o vizită de lucru la fabrica de ciment “Lafarge Moldova” S.A. din orașul Rezina, unde au fost familiarizați cu practicile în domeniul securității și sănătății în muncă (SSM) implementate la întreprindere și a aprecia colectivul de muncă și administrația pentru rezultatele atinse în domeniul SSM.

Prezent la activitate, Igor Zubcu, președintele CNSM, a subliniat importanța dezvoltării unei culturi de prevenire a accidentelor de muncă, promovării continue a respectării normelor în domeniul SSM, desfășurării campaniilor de informare corespunzătoare, menționând că practicile în domeniul dat implementate la fabrica de ciment “Lafarge Moldova” pot servi drept exemplu și pentru alte întreprinderi din țară.

Totodată, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Igor Zubcu, a înmânat „Insigna de Onoare a CNSM”, directorului general al „Lafarge Ciment” S.A., Ștefan Birău.

Reprezentanți ai Federației Sindicatelor din Construcții și Industria Materialelor de Construcție „SINDICONS”, Federației Patronatelor din Construcții și Producerea materialelor de Construcții, Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Inspectoratului de Stat al Muncii, Federației Sindicatelor din Silvicultură „SINDSILVA” din Republica Moldova, administrației publice locale, au venit cu mesaje în contextul Zilei Mondiale pentru Securitate și Sănătate la Locul de Muncă menționând buna conlucrare, dialogul constructiv, pe care îl are administrația și Comitetul sindical de la întreprindere în domeniul SSM.

De asemenea, mai mulți angajați de la fabrica de ciment au primit diplome din partea Federației „SINDICONS” pentru contribuție personală și colectivă în dezvoltarea și respectarea sistemului managementului SSM, bazat pe practici și recomandări internaționale, aplicate la “Lafarge Moldova” S.A.

Tot astăzi, cei prezenți au participat la un exercițiu de simulare a unei situații de accidentare la locul de muncă, la care au participat angajați, medici, polițiști, pentru a demonstra procedurile de răspuns la situații de urgență.