Lideri sindicali ai Federației Sindicatelor din Comunicații din Republica Moldova (FSCM) au participat la data de 2 martie curent, la un seminar de instruire despre stresul la locul de muncă și arderea profesională, fiind de asemenea familiarizați cu modificările recente din Codul muncii.

Prezentă la activitate, Elizaveta Iurcu, președinta FSCM, a reiterat participanților agenda evenimentului și a încurajat liderii să se implice în mod activ în activitățile propuse de către formator pentru a maximiza beneficiile sesiunii de informare.

În prima parte a seminarului, în calitate de formator a fost Elena Anton, formator național și șefa Departamentului organizare, educație și instruire a Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM).

Elena Anton a susținut o prezentare detaliată în cadrul căreia a informat liderii sindicali despre impactul negativ al stresului asupra sănătății mentale și fizice a angajaților. Ea a evidențiat importanța conștientizării acestui fenomen și a oferit resurse și tehnici concrete pentru gestionarea stresului.

Participanții au fost îndemnați să realizeze evaluări periodice pentru a identifica sursele principale de stres la locul de muncă, recunoscând că acestea pot varia în funcție de contextul și specificul fiecărei organizații.

Formatorul a subliniat că stresul la locul de muncă poate afecta negativ atât sănătatea fizică, cât și cea mentală a angajaților, având consecințe asupra performanței și productivității lor.

Elena Anton a accentuat importanța colaborării între organizațiile sindicale și angajatori pentru implementarea unor măsuri eficiente de gestionare a stresului. Ea a subliniat că un mediu de muncă sigur, sănătos și productiv poate fi realizat prin conștientizarea și gestionarea adecvată a stresului la locul de muncă.

În partea a doua a seminarului, liderii sindicali au fost informați cu privire la modificările recente din Codul muncii de către avocatul FSCM, Anatol Lupașcu. Această informație a fost esențială pentru a ține la curent participanții cu noile reglementări și pentru a le oferi înțelegerea necesară pentru a se adapta la mediul legislativ în schimbare.

Interesul pronunțat al activiștilor sindicali față de subiectele abordate a demonstrat încă o dată impactul seminarelor de instruire asupra acestora. De asemenea, participanții au manifestat o dorință puternică de a înțelege și de a se adapta la schimbările legislative în domeniul muncii, subliniind astfel importanța continuă a educației și formării în cadrul mișcării sindicale, inclusiv în ceea ce privește gestionarea stresului la locul de muncă și arderea profesională.

Activitatea a reunit peste 30 de activiști sindicali ai FSCM, evidențiind angajamentul și dorința lor de a fi la curent cu aspectele legislative și de a-și spori capacitatea de a reprezenta interesele membrilor lor în mod eficient.