Luni, 11 decembrie 2023, cu începere de la ora 13:00, în incinta Institutului Muncii (str. Zimbrului 10), Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova organizează masa rotundă cu genericul “Salariul minim și costul vieții”. În cadrul activității va fi prezentat studiul privind salariul minim și costul vieții în Republica Moldova.

La masa rotundă vor participa conducerea CNSM, autorii studiului privind salariul minim și costul vieții în Republica Moldova, experții Alic Bîrcă și Dorin Vaculovschi, Daniel Kostzer, economist șef la Confederația Internațională a Sindicatelor. Au fost invitați să participe Alexei Buzu, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Petru Rotaru, ministrul Finanțelor, Leonid Cerescu, președintele Confederației Naționale a Patronatului din Moldova.

De asemenea, au fost invitați să participe Jānis Mažeiks, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Falk Lange, șef al Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova, Ala Lipciu, coordonatoare națională a Organizației Internaționale a Muncii, Ceslav Panico, Avocat al Poporului, inclusiv experți economici și specialiști în domeniul politicilor de protecție social-economică a populației.

În cadrul a trei panele de discuții, participanții vor analiza constatările expuse în studiul privind salariul minim și costul vieții în Republica Moldova, situația privind salariul minim și viziunea partenerilor sociali, salariul minim în contextul integrării în Uniunea Europeană și a standardelor internaționale cu privire la salarizare, viziunea experților economici cu privire la salariul minim în Republica Moldova.

La masa rotundă vor fi abordate problemele social-economice cu care se confruntă salariații, membri de sindicat, măsurile necesare a fi întreprinse pentru a nu admite înrăutățirea nivelului de trai al cetățenilor.

Se invită reprezentanții instituțiilor mass-media.

Informații suplimentare la numărul de telefon: 069742676.

Departamentul relații internaționale, mass-media și tehnologii informaționale al CNSM