Circa 600 de lucrători medicali – reprezentanți ai instituțiilor medicale republicane, municipale, raionale, farmaceutice și de învățământ, au participat în perioada 15-17 septembrie la cea de-a XXXV-a ediție a Spartachiadei lucrătorilor din domeniul sănătății, organizată de Federația Sindicală “Sănătatea” din Moldova la baza de odihnă „Camping” din Vadul lui Vodă.

La festivitatea de deschidere a Spartachiadei au fost prezenți Aurel Popovici, președintele Federației Sindicale “Sănătatea” din Moldova, Igor Zubcu, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Emil Ceban, rectorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, sindicaliști de la Federația SANITAS din România.

În mesajul de salut, Aurel Popovici, președintele Federației Sindicale “Sănătatea” din Moldova, le-a dorit participanților victorii frumoase și a apreciat deschiderea lucrătorilor din medicină către activități extra program, apreciind curajul, tăria și dorința de competiție de care dau dovadă pe parcursul desfășurării Spartachiadei.

Participanții s-au întrecut la diverse competiții sportive, precum mini-fotbal, volei, tenis de masă, șah, jocul de dame, aruncarea darţului și cursa olimpică.

Echipele au avut o pregătire sportivă înaltă, iar învingătorii dintre echipe și sportivi au fost decorați cu diplome, cupe sportive și premii bănești din partea Federației Sindicale „Sănătatea”. Participanții la Spartachiadă vor fi menționați și în colectivele de muncă.

În context, Federația Sindicală „Sănătatea” din Moldova aduce sincere mulțumiri conducătorilor instituțiilor pentru implicare activă și identificarea posibilităților financiare pentru crearea condițiilor necesare pentru pregătirea echipelor.

Mai multe detalii despre Spartachiadă și informații despre învingătorii la probele sportive, le puteți accesa pe pagina de Facebook a Federației Sindicale „Sănătatea” din Moldova.