315289706_5478763218908367_5635068575865721036_n

Circa 60 de persoane – sindicaliști din diverse ramuri ale economiei naționale, lideri și activiști sindicali din raionul Ștefan Vodă, au fost instruiți miercuri 16 noiembrie, în cadrul un seminar organizat de Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM). Obiectivul seminarului a fost de a contribui la consolidarea capacităților sindicatelor de reprezentare a salariaților, inclusiv prin cunoașterea modificărilor de ultimă oră a legislației muncii.

La seminar au fost prezenți Sergiu Sainciuc, vicepreședinte al CNSM, Sergiu Morari,  consultant principal al CNSM, Ana Moldovan, consultant superior în cadrul departamentului protecție social-economică al CNSM, Vinidict Lutenco, reprezentantul CNSM în raionul Basarabeasca, precum și reprezentanți ai administrației publice locale.

În cadrul seminarului, reprezentanții Confederației au adus la cunoștința participanților informații cu privire la modificările și completările operate în Codul muncii prin Legea nr. 243 din 28 iulie 2022, inclusiv modificările recente ale legislației în domeniul protecției social-economice.

Participanții au avut posibilitatea să abordeze diverse subiecte de interes și să afle răspunsuri la multe întrebări de la specialiștii CNSM legate de protecția socială, poziția CNSM cu privire la necesitatea majorării salariilor, informații cu privire la acordarea compensațiilor pentru perioada rece a anului. De asemenea, sindicaliștii au fost informați despre realizările Confederației din ultima perioadă și au făcut schimb de experiență.

Precizăm că seminarul dat face parte din activitatea organizată de CNSM cu suportul Fundației  „Fridrich Ebert Stiftung” în cadrul proiectului „Parteneriat viabil, parteneri competenți la nivel teritorial”. Activități similare au fost organizate anterior în raionale Briceni, Edineț, Basarabeasca, Cahul, și Șoldănești.