312749721_2951939775111461_1043381535593825546_n

Președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Igor Zubcu, a efectuat la sfârșitul săptămânii trecute o vizită de lucru la Întreprinderea de Stat pentru Utilizarea Spațiului Aerian și Deservirea Traficului Aerian „MOLDATSA”, unde a avut o întrevedere cu conducerea întreprinderii și membrii organizației sindicale primare.

Astfel, președintele Confederației a avut o întrevedere cu Veaceslav Frunze, administratorul „MOLDATSA” și Petru Iovu, președinte al Federației Sindicatelor Transportului Aerian „SINDTRANSAERO”.

Părțile au discutat despre situația de la întreprindere, necesitatea dezvoltării relațiilor de colaborare, îmbunătățirea condițiilor de muncă în ramura aeronautică. De asemenea, președintele CNSM a vizitat subdiviziunile întreprinderii „MOLDATSA” unde sunt pregătiți profesioniștii din domeniul aviației.

În cadrul întrevederii cu membrii organizației sindicale primare, Igor Zubcu, președintele CNSM,  a informat despre activitatea Confederației, realizările din ultima perioadă și activitățile planificate, procesul de consultări și negocieri și consultări cu partenerii sociali, cerințele înaintate de sindicate în domeniul protecției social-economice a salariaților, membrilor de sindicat.

De asemenea, s-a discutat despre necesitatea majorării salariilor în ramură și pe economie în ansamblu, importanța aderării la sindicate, beneficiile afilierii CNSM la Confederația Europeană a Sindicatelor, beneficiile pe care le pune la dispoziția utilizatorilor aplicația mobilă Drepturile salariaților!, recent lansată de CNSM cu suportul OIM.

Petru Iovu, președintele Federației „SINDTRANSAERO”, a subliniat că această vizită a fost apreciat de colectivul de muncă, iar sindicaliștii au avut posibilitatea să afle din prima sursă informații detaliate despre activitatea Confederației.

Precizăm că Î.S. „MOLDATSA” are ca obiectiv furnizarea serviciilor de navigație aeriană aeronavelor ce execută zboruri în spațiul aerian al Republicii Moldova, în conformitate cu procedurile, standardele și practicile recomandate internaționale și naționale pertinente, în scopul asigurării siguranței, regularității și eficienței navigației aeriene.

Vizita la Î.S. „MOLDATSA” are loc în contextul desfășurării unui proces amplu de fortificare a capacităților Organizațiilor Sindicale Primare din Republica Moldova, în conformitate cu prioritățile Confederației trasate la Congresul IV al CNSM din iunie curent. Anterior, vizite similare au avut loc și la alte întreprinderi, din diferite ramuri ale economiei naționale, fiind planificate vizite de acest fel și la alte întreprinderi din Republica Moldova.