CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

VIDEO: Emisiunea Dialog Social din 24 aprilie 2018

25.04.2018

În ediția din 24 aprilie urmărim care au fost evenimentele ce au marcat săptămână trecută mișcarea sindicală din țară. Astfel, vedem care au fost principalele subiecte abordate la 19 aprilie, în cadrul ședinței Consiliului General al CNSM, unde președintele CNSM, Oleg Budza, a prezentat o informație amplă cu privire la acțiunile sindicatelor în vederea protejării drepturilor și intereselor social-economice și de muncă ale membrilor de sindicat în conformitate cu Strategia CNSM pentru anii 2017-2022.

De asemenea, au fost reflectate pe larg întrevederile conducerii CNSM cu reprezentanții ambasadelor Chinei și Austriei în Republica Moldova, unde s-a discutat despre perspectivele dezvoltării relațiilor de colaborare.

Un alt subiect se referă la activitățile de informare a sindicaliștilor din Briceni, organizate recent de Federația Sindicală a Educației și Științei, privind rolul și importanța contractului colectiv de muncă.

În emisiune sunt expuse doleanțele sindicaliștilor din cadrul Federației ”SINDICONS”, care sunt nemulțumiți de condițiile de pensionare a salariaților care lucrează în condiții nocive.

La rubrica ”Sfatul Juristului”, Sergiu Suruceanu, jurist în cadrul Federației ”SINDICONS”, răspunde întrebărilor venite la adresa emisiunii ”Dialog Social”.Dacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova