CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

/VIDEO/Emisiunea “Dialog Social” din 17.03.2020

18.03.2020

În această ediție a emisiunii ,,Dialog Social” analizăm problemele din sistemul educațional, cele care au fost discutate în cadrul Congresului 7 al Federației Sindicale a Educației și Științei desfășurat la Chișinău. Aflăm și despre raportul de activitate al Federației pentru anii 2015–2020.

Totodată, vorbim despre protecția social-economică a femeilor din Republica Moldova. Sindicalistele din raionul Rezina au organizat o masă rotundă cu genericul “Femeia informată este protejată” în cadrul căreia au fost discutate problemele social-economice cu care se confruntă femeile din mediul rural.

Mergem și la Dondușeni acolo unde s-a desfășurat o întrunire unde au fost abordate mai multe subiecte legate de protecția social-economică a salariaților. La activitate s-au pus în discuție și realizările Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova din 2019, dar și principalele obiective pentru 2020.

Tot în ediție, discutăm despre veniturile salariale ale angajaților din Republica Moldova care nu asigură un trai decent. Aceasta este conluzia unui sondaj realizat în cadrul studiului „Situația salariaților din Republica Moldova: o criză structurală”.

Vorbim și despre ziarul „Vocea poporului”, publicație fondată de CNSM care a împlinit 30 de ani de la fondare. La rubrica „Sfatul specialistului” examinăm cu Sergiu Iurcu, șef al Departamentului protecție social-economică din cadrul CNSM ultimele modificari în legislație cu privire la pensii.