CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

/VIDEO/Emisiunea “Dialog Social” din 14.01.2019

15.01.2020

În această ediție a emisiunii vedem în ce măsură Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova investește în sănătatea salariaților.

În acest context, mergem la Sanatoriul ,,Codru” acolo unde a fost inaugurat un nou bloc pentru cei care vor să-și întremeze sănătatea. Construit în mai puțin de un an de zile, blocul are două etaje, o capacitate de 53 de odăi și este gata pentru a-și primi primii pacienți. Stațiunea „CODRU” este primul așezământ de acest tip din Republica Moldova, situat în zona centrală a Codrilor. Conform datelor administrației instituției, anual la stațiune să tratează peste 10 mii de persoane.

Revenim și la programul de învățământ dual, aflat în atenția sindicatelor naționale. Pentru a vedea cum funcționează programul celor 70% ore practice și 30 teoretice pe care îl presupune acest program, reprezentanți ai Confederației au mers la Școala profesională nr.2 din Chișinău unde au avut o întrevedere cu administrația școlii și au discutat cu elevii despre avantajele învățământului dual.

Totodată, urmărim cum s-a desfășurat Conferința anuală a Federației Sindicatelor din Construcții și Industria Materialelor de Construcție “SINDICONS”, care sunt problemele existe în ramura construcțiilor și detalii despre parteneriatul social în ramură.

De asemenea, aflăm care sunt rezultatele activității Consiliului Federației ”MOLDSINDCOOPCOMERȚ”, dar și provocările care stau în fața sindicaliștilor în noul an.