CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

/VIDEO/Emisiunea “Dialog Social” din 10.03.2020

11.03.2020

În această ediție a emisiunii ,,Dialog Social” vorbim despre colaborarea Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova cu Organizația Internațională a Muncii.

În studioul emisiunii sunt prezenți: Oleg Budza, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova și Sergeyus Glovackas, director al Biroului OIM pentru Activitățile Lucrătorilor pentru Europa și Asia Centrală. Părțile au discutat despre perspectivele de colaborare, direcțiile prioritare de activitate și planul de acțiuni pentru acest an.

Totodată, aflăm care au fost subiectele abordate în cadrul primei ședințe din acest an a Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective, proiectele de convenții colective, nivel național, adoptate, și chestiunile abordate de sindicaliști.

Tot în această ediție, îi avem în vizor pe salariații din domeniul construcțiilor. Federația Sindicatelor din Construcții și Industria Materialelor de Construcție “SINDICONS” a inițiat un program amplu de instruire a responsabililor de securitatea și sănătatea în muncă de la întreprinderile din sector, pentru a preveni accidentele la locul de lucru. Cu această ocazie, echipa emisiunii a mers și pe un șantier din capitală pentru a vedea în ce condiții lucrează muncitorii.