CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Un nou bloc la stațiunea balneoclimaterică “CODRU”

13.03.2019

IMG_8512

La stațiunea balneoclimaterică “CODRU”, situată în satul Hîrjauca, raionul Călărași, aflată la balanța Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), a fost dat start lucrărilor de construcție a unui nou bloc care va avea o capacitate de 52 de persoane. Blocul urmează a fi construit până în toamna acestui an.

Oleg Budza, președintele CNSM, a menționat în urma analizelor efectuate s-a decis de a mări capacitatea instituției deoarece sănătatea salariaților este o prioritate a mișcării sindicale. În anul 2018, Comitetul Confederal al CNSM a adoptat o Hotărâre în acest sens. Ulterior a fost elaborat proiectul construcției, iar actualmente sunt efectuate lucrările de terasament.

Proiectul dat se înscrie în șirul de activități de modernizare a instituțiilor balneosanatoriale gestionate de CNSM.

Precizăm că în luna noiembrie 2018, cu sprijinul CNSM, la stațiunea balneoclimaterică “CODRU” a fost renovată buveta, locul unde se beau apele minerale, care a fost construită în anul 1978.

Stațiunea „CODRU” este primul așezământ de acest tip din Republica Moldova, situat în zona centrală a Codrilor. În acest an stațiunea marchează 60 de ani de activitate. Conform datelor administrației instituției, anual la stațiune să tratează peste 10 mii de persoane, inclusiv vizitatori din peste 50 de țări ale lumii.

Izvoarele cu ape minerale curative din zona respectivă constituie o sursă importantă pentru tratament, iar calitatea aerului în zona satului Hîrjauca este recunoscută ca fiind cu efect terapeutic. În stațiune se tratează maladii ale aparatului digestiv, sistemului nervos central și periferic, aparatului locomotor, căilor respiratorii, maladiile ginecologice, maladiile sistemului urinar și altele.

Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSM

 Dacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova