CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Tinerii sindicaliști însușesc noi tehnologii de implicare în procesul decizional

26.07.2013

 

seminartineri

Federația Sindicatelor din Construcții și Industria Materialelor de Construcții ”SINDICONS” organizează, în perioada 26-27 iulie curent, un seminar de instruire cu participarea tinerilor membri de sindicat, cu genericul “Tehnologii de implicare a tinerilor in procesul decizional”.

Obiectivul seminarului este de a spori nivelul de informare a tinerilor în domenii precum cunoașterea noțiunilor principale cu privire la procesul decizional, aplicarea metodelor moderne de luare a deciziilor și abordarea proceselor decizionale ca element al democrației participative.

tnt1

În deschiderea seminarului Victor Talmaci, președintele Federația ”SINDICONS”, a subliniat importanța subiectului abordat în procesul de soluționare a problemelor cu care se confruntă salariații – membrii de sindicat și de apărare a drepturilor și intereselor acestora.

Totodată, Stela Stratila-Sîrbu, preşedintele Consiliului de Tineret din cadrul CNSM a expus participanților la proiect o prezentare amplă a activităților și scopurilor Consiliului de Tineret.

În cadrul seminarului interactiv, care prevede lucrul în grup, tinerii evidențiază principalele cauze ale pasivității decizionale și identifică soluții de sporire a capacităților tinerilor în acest sens.

tnt2

Seminarul este organizat în cadrul proiectului „Planificarea, monitorizarea și evaluarea  Planului pentru 4 ani (2012-2015) al CNSM şi organizaţiile sectoriale afiliate “, implementat cu suportul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Creştine din Olanda „CNV International” și al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM).

Federația Sindicatelor din Construcții și Industria Materialelor de Construcții ”SINDICONS” este membru al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova şi întruneşte 114 organizaţii sindicale primare. Totodată, aceasta este membru cu drepturi depline al Federaţiei Internaţionale a Lucrătorilor din Construcţii şi Industria Lemnului (BWI), Confederaţiei Internaţionale din Construcţii şi Industria Materialelor de Construcţii a Ţărilor CSI MKP„Stroiteli” şi Uniunea Globală a Sindicatelor din toate industriile “Industriall Global Union”, la care sunt afiliaţi minerii şi lucrătorii din industria de prelucrare a sticlei din Republica Moldova.

Mai multe imagini pot fi găsite aici.

Centrul Informațional al Sindicatelor