CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Tinerii sindicaliști în Capitala Tineretului 2019: ,,Suntem tineri, vrem siguranță în viitor”

13.08.2019

IMG

Tineri din întreaga țară au participat la Ziua Internațională a Tineretului, care s-a desfășurat pe 10 august curent, la Complexul Turistic „Costești” din raionul Ialoveni, localitate ce deține titlul de Capitală a Tineretului în 2019.

Participanții au avut parte de un program cultural-artistic și educațional divers, cu multiple activități interactive, expoziții, concursuri, competiții sportive. De asemenea, peste 30 de ONG-uri și Centre de Tineret și-au făcut cunoscut programul de activitate, oportunitățile de voluntariat, dar și cele de dezvoltare personală.

În contextul marcării Zilei Internaționale a Tineretului, Comisia de Tineret a Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, a desfășurat o acțiune de informare cu sloganul ,,Suntem tineri, vrem siguranță în viitor”. Astfel ei au vorbit despre drepturile tinerilor la locul de muncă, negocierea contractului individual de muncă și protecția pe care o oferă contractul colectiv de muncă membrilor de sindicat.

Cei 20 de tineri sindicaliști au distribuit materiale informative, au purtat discuții cu vizitatorii despre misiunea sindicatelor și au provocat participanții la diferite discuții în domeniul sindical, iar cei mai curajoși au fost implicați în diferite probe.

Amintim, Capitala Tineretului reprezintă o iniţiativă preluată din experienţa Forumului European de Tineret şi presupune selectarea unei localităţi din Republica Moldova, în cadrul căreia, pe parcursul unui an, sunt concentrate activităţile de tineret ale autorităţii publice locale, ONG-uri regionale şi naţionale, organizaţiilor internaţionale, precum şi ale autorităților publice centrale.

Această inițiativă îşi propune dezvoltarea localităților prin implicarea tinerilor şi valorificarea potenţialului acestora, precum și încurajarea dezvoltării de idei noi şi proiecte inovatoare ce privesc participarea activă a tinerilor în societate.

Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSM

Dacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md