CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Tinerii din cultură pledează pentru un sindicat social-inovativ

03.10.2019

IMG_1220

Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Cultură (FSLC) a organizat astăzi, 3 octombrie, un seminar de instruire cu participarea tinerilor membri de sindicat cu genericul ”Tinerii pentru un sindicat social-inovativ”. Au fost discutate chestiuni privind apartenența și motivarea la sindicate, organizarea activităților sindicale, promovarea imaginii organizațiilor sindicale.

“Sindicat inovativ este un sindicat bine organizat, cu lideri și membri de sindicat implicați și responsabili pentru activitatea organizației și atingerea scopului și misiunii sindicale”, a comunicat tinerilor Nadejda Andronic, vicepreședinte al FSLC.

La rândul său, Mihai Condur, președinte al Comisiei de Tineret din cadrul FSLC, a informat tinerii despre faptul că organizația sindicală este acea structură care vine în ajutorul salariatului/studentului, membru de sindicat, pentru a îmbunătăți zi de zi calitatea vieții, bazându-se pe soluții inovative și actualizate, conform necesităților social-economice actuale.

În cadrul discuțiilor cu conducerea FSLC, tinerii au aflat mai multe despre cum se constituie și se dezvoltă echipe sindicale eficiente, rolul contractelor colective de muncă în relațiile dintre salariați și angajatori, desfășurarea proceselor de negocieri, beneficiile apartenenței la sindicat.

Tinerii au menționat că sunt necesare mai multe strategii de stat îndreptate spre susținerea tinerilor, implicarea lor în activități de elaborare a programelor sociale de dezvoltare a tinerilor, accesul tinerilor la servicii publice de calitate, impulsionarea dialogului social în domeniul politicilor de tineret, implementarea noilor tehnologii de comunicare cu membrii de sindicat.

Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSM

Dacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md