CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Tineri din raionul Ocnița au benificiat de activități de instruire organizate de sindicate

20.11.2020

web

Circa o sută de tineri din raionul Ocnița, elevi, studenți și tineri salariați, au participat joi, 19 noiembrie, la o întrunire online, organizată de reprezentantul Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) din raion, Ecaterina Sturzinschi, în cadrul căreia au fost abordate mai multe subiecte de interese pentru tineri.

După cum a comunicat Ecaterina Sturzinschi, reprezentanta CNSM în raionul Ocnița, scopul acestei întruniri a fost de a informa tinerele participante despre chestiuni legate de sănătatea femeilor și promovarea unui mod sănătos de viață, familiarizarea tinerilor cu activitatea mișcării sindicale la nivel național și raional, prezentarea activităților Comisiei de tineret a CNSM, precum și lansarea concursului de motivare a tinerilor specialiști din raion cu genericul ”Tânărul specialist 2020”.

Alexei Pianîh, președintele Comisiei de tineret, a vorbit despre problemele tinerilor din țară, acțiunile întreprinse în ultima perioadă de Comisie, impactul pandemiei asupra tinerilor. Pianîh a comunicat despre faptul că în urma organizării ședinței Comisiei din 12 august curent, desfășurată cu prilejul Zilei Internaționale a Tineretului, au fost discutate provocările la care sunt supuși tinerii din țară și înaintate demersuri Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Președintele Comisiei de tineret s-a referit la prevederile Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, adoptată de ONU, și rolul sindicatelor în implementarea acestui document de politici. În context, el a îndemnat tinerii să participe la concursul lansat recent de Comisia de tineret a Confederației cu tematica ”Obiectivul de Dezvoltare Durabilă nr. 8 ”Munca decentă și creșterea economică (ODD 8)”.

Totodată, Veronica Nevreanschi, sindicalistă din raionul Ocnița, a vorbit participanților despre ce este un sindicat, cum să creezi o organizație sindicală, cum să devii membru de sindicat, care sunt beneficiile apartenenței la sindicate, prevederile Legii sindicatelor, rolul mișcării sindicale în promovarea drepturilor și intereselor tinerilor salariați.

Departamentul mass-media și relații internaționaleDacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova