CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Taberele de odihnă pentru copii, care se află în patrimoniul sindical, și-au început activitatea

11.06.2019

DSC_0414

Taberele de odihnă gestionate de Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) şi-au deschis deja ușile pentru copii. Aproape 7 mii de copii din Republica Moldova se vor odihni în vara acestui an în taberele de odihnă Casa de odihnă “Campingul din Vadul lui Vodă” și Casele de Odihnă și Recuperare “Perlele Nistrului”. Startul sezonului estival a fost dat la 6 iunie curent.

Potrivit lui Mihai Hîncu, vicepreședinte al CNSM, odihna copiilor salariaților, membrilor de sindicat, este o prioritate a CNSM. “Am făcut tot posibilul ca taberele de odihnă să fie bine pregătite pentru a primi copii și a le oferi toate serviciile la cel mai înalt nivel de calitate. În ultimii ani CNSM a investit mai mult de 15 milioane de lei în modernizarea taberelor de odihnă. Au fost reparate blocurile de cazare, blocurile alimentare, blocurile sanitare, au fost amenajate terenuri de sport, bazine, spații de agrement. Cu suportul medicilor, antrenorilor, educatorilor și a altor specialiști bine calificați, punem accent pe organizarea odihnei copiilor în condiții de maximă siguranță”.

De asemenea, a precizat vicepreședintele CNSM, Confederația oferă suport copiilor din familii defavorizate, copiilor care au obţinut performanţe la studii sau sânt învingători la olimpiadele școlare și extrașcolare.

Pe durata aflării la taberele de odihnă, copii sunt implicați în activități sportive, cultural-artistice, merg în excursii, participă la activități de agrement. Totodată, copii participă la diverse programe educaționale axate pe dezvoltare personală, comunicare, interacțiune, autoafirmare, cunoaștere, dezvoltarea spiritului civic.

La taberele de odihnă gestionate de CNSM, copii au acces la piscină, terenuri moderne de fotbal și volei, săli pentru tenis de masă, săli de studiu, săli video, jocuri intelectuale, victorine, talk-show-uri, petreceri și târguri tematice. Sunt propuse cinci mese pe zi.

Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSMDacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova