Angajatorul este obligat să desemneze unul sau mai mulţi lucrători care să se ocupe de activităţile de protecţie şi prevenire a riscurilor profesionale în unitate. În cazul în care resursele unităţii respective nu sînt suficiente pentru organizarea activităţilor de protecţie din lipsa personalului specializat, angajatorul este obligat să recurgă la servicii externe de protecţie şi prevenire şi prevenire acreditate în modul prevăzut de lege. Lucrătorii desemnaţi vor avea, în special, atribuţii privind securitatea şi sănătatea în muncă şi, cel mult, atribuţii complementare. Lucrătorii desemnaţi trebuie să aibă absolvite cursurile de instruire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi să dispună de mijloacele necesare. Lucrătorii desemnaţi şi serviciile externe de protecţie şi prevenire consultate trebuie să fie în număr suficient pentru a putea asigura organizarea măsurilor de protecţie şi prevenire, ţinînd cont de mărimea unităţii şi/sau de riscurile la care sînt expuşi lucrătorii, precum şi de distribuţia acestora în cadrul unităţii.
Căutare
Postări recente
- CESE – prima instituție a UE care va implica Republica Moldova în activitatea de la Bruxelles, facilitând integrarea la UE
- Sindicaliștii și-au demonstrat performanțele sportive la ediția cu numărul VI a Spartachiadei CNSM
- Tinerii sindicalişti şi-au dat întâlnire la Forumul organizațiilor sindicale studențești din Republica Moldova
- (Interviu) Ala VANGHELI: „Era ceva de domeniul fantasticului să constituim o organizație sindicală în poliție, dar, prin eforturi comune, am reușit”
- Sindicaliștii din cultură au abordat mai multe subiecte cu privire la situația din ramură