CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Sindicatul din Israel Histadrut a anulat greva generală

03.01.2019

constructori

După ce sindicaliștii de la Federația Generală a Sindicatelor din Israel (Histadrut) au amenințat că vor organiza grevă generală, Comisia pentru Muncă și Afaceri Sociale din Knesset a îndeplinit cererea sindicatelor și a aprobat așa-numita “reformă a schelelor din construcții”, care prevede amenajarea schelelor în conformitate cu standardele europene. Astfel, greva programată pentru 6 ianuarie a fost anulată.

Președintele Histadrut, Avi Nisankoren, i-a mulțumit pentru această decizie lui Eli Alaluf, președinte al Comisiei pentru Muncă și Afaceri Sociale din Knesset, Haim Katz, ministru al Muncii și Securității Sociale și lui Moshe Kahlon, ministrul Finanțelor din Israel. Liderul sindical a spus: “Împreună vom continua să luptăm pentru siguranța muncii în general și în special în industria construcțiilor”.

Anterior, Eli Alaluf intenționa să amâne introducerea unor noi norme de siguranță pentru schele, deoarece ar provoca daune materiale grave contractorilor din domeniul construcțiilor. Histadrut consideră că statisticile privind accidentele de muncă din construcții sunt alarmante și este necesar să se ia măsuri urgente.

Precizăm că Histadrut apreciază statisticile privind accidentele de muncă din construcții ca fiind amenințătoare și intenționa deja să intre în grevă la începutul lunii decembrie 2018 pentru a schimba această situație. Ulterior greva a fost amânată după ce deputații din Knesset și Ministrul Muncii și Securității Sociale, Haim Katz, au promis să adopte noi reglementări privind siguranța la șantierele de construcții.

Astfel, s-a promis că vor fi introduse 60 de posturi suplimentare de inspectori în construcții, toate schelele vor fi prevăzute cu garduri de sârmă, iar contractorii care nu respectă noile reglementări de siguranță vor fi lipsiți de licențe de construcție.Dacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova