CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Sindicatele vor susține familiile suferinde în urma deflagrației din sectorul Rîșcani

08.10.2018

trei

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) va aloca 80 mii de lei, sub forma unor ajutoare materiale, familiilor care au avut de suferit în urma exploziei din sectorul Rîșcani care s-a produs la sfârșitul săptămânii trecute. Anunțul a fost făcut astăzi, 8 octombrie, de președintele CNSM, Oleg Budza, în cadrul ședinței operative a organizației.

Oleg Budza a spus că evenimentul care s-a produs este o tragedie și a transmis condoleanțe apropiaților celor decedați. Președintele CNSM a subliniat că este necesar de conjugat eforturile pentru a acorda tot suportul necesar persoanelor afectate.

Totodată, liderul sindical a venit cu un apel adresat președintelor centrelor sindicale național-ramurale de a se implica în acest proces.

Precizăm că explozia s-a produs în seara zilei de sîmbătă, 6 octombrie, într-un bloc locativ de pe strada Bulevardul Moscovei 11/5 din municipiul Chișinău. Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în urma deflagrației, 4 persoane, inclusiv un copil, au decedat, iar nouă au avut nevoie de îngrijiri medicale. Toți locatarii, aproximativ 200 de persoane, au fost evacuaţi.

Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSM

Foto: Diez.md

Dacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md