CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Sindicatele se pronunță împotriva excluderii din lista zilelor de sărbătoare nelucrătoare a zilelor de 8 martie și 1 mai

07.12.2017

cnsm-e1474351117367

”Oficial, CNSM nu a primit nici o propunere privind modificarea articolului 111 al Codului Muncii al Republicii Moldova”, a declarat Oleg Budza, președintele CNSM. Aceasta, după ce în unele segmente mass-media din țară s-a vehiculat ideea, precum că în cadrul grupului de lucru tripartit, din componența căruia face parte și reprezentantul Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), s-a propus excluderea din lista zilelor de sărbătoare nelucrătoare a zilelor de 8 marte și 1 mai.

”Confederația Națională Sindicatelor din Moldova, a declarat președintele Oleg Budza, nu va susține ideea creșterii numărului de zile de odihnă de iarnă pe seama renunțării la zilele nelucrătoare de 8 martie și 1 mai”.

Oleg Budza a specificat că mediul de afaceri nu s-a împotrivit micșorării numărului zilelor de sărbătoare nelucrătoare, doar că a insistat pentru reglementarea mai concretă, clară a zilelor de odihnă, a regulilor de modificare ale acestora.

Președintele CNSM a mai precizat că în cadrul grupului de lucru tripartit, din componența căruia face parte și reprezentantul CNSM,  s-au înaintat  2 variante de a mări minivacanța de iarnă pentru lucrători: fie din contul hramului localității, fie de-a renunța la zilele nelucrătoare de 7 și 8 ianuarie, când se sărbătorește Crăciunul, stilul vechi.

”Niciodată nu s-a discutat despre mărirea minivacanței de iarnă pentru angajații din RM din contul zilelor de 8 martie și 1 mai”, a precizat Oleg Budza.

Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSM

Dacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md