CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Sindicatele acordă spații de cazare refugiaților din Ucraina

25.02.2022

Refugiati-ucraineni

Astăzi, 25 februarie, în legătură cu situația din Ucraina, Comitetul Confederal al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a adoptat o hotărîre cu privire la susținerea cetățenilor ucraineni refugiați din cauza războiului din Ucraina.

În conformitate cu hotărîrea respectivă, se acordă spațiu de cazare refugiaților din Ucraina în Sanatoriul „Nufărul Alb” din or. Cahul, în Stațiunea balneară „Bucuria-Sind” din or. Vadul-lui-Vodă, în Stațiunea balneoclimaterică „Codru” din s. Hîrjăuca, raionul Călărași.

Administratorii entităților menționate sunt împuterniciți să pună la dispoziția structurilor teritoriale de asistență socială câte o sută de locuri de cazare, cu titlu gratuit, pentru plasarea temporară a refugiaților din Ucraina.

Conform pct. 19 din Dispoziția Comisiei Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 1 din 24.02.2022, autorităţile publice locale, instituţiile publice, companiile cu capital de stat şi organizaţiile sindicale vor pune la dispoziţia structurilor teritoriale de asistenţă socială obiective de cazare din subordine pentru crearea Centrelor de plasament temporar pentru refugiaţi.

Menționăm că tot astăzi, CNSM a publicat Declarația privind situația din Ucraina în care se arată că sindicatele din Republica Moldova sunt profund îngrijorate în legătură cu situația din Ucraina. Confederația și-a exprimat susținerea pentru poporul ucrainean și confrații sindicaliști.

Sursa foto: www.universul.net

Departamentul mass-media și relații internaționale

Abonați-vă la canalul nostru pe Telegram https://t.me/sindicatemd