CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Sindicaliștii din educație analizează primele efecte ale noii legislații privind sistemul de salarizare

10.01.2019

DSC_0026

”Punerea în aplicare a prevederilor cadrului normativ-legislativ privind condițiile de salarizare a personalului din instituțiile de învățământ care funcționează în regim de autogestiune financiar-economic”. Acesta a fost genericul seminarului de astăzi, 10 ianuarie, organizat de către Federația Sindicală a Educației și Științei din Republica Moldova (FSEȘ) cu participarea a peste 30 de președinți ai comitetelor sindicale ale instituțiilor de învățământ superior și colegii.

”A trecut mai bine de o lună de când personalul din sistemul de educație al țării este salarizat conform Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, adoptată  de către Parlamentul țării la finele anului trecut și care a fost susținută de CNSM. De aceea, noi am considerat oportun să convocăm liderii sindicali de la instituțiile universitare și colegiile din țară pentru a analiza primele rezultate ale implementării noii legislații privind sistemul de salarizare, a discuta pe marginea echivocurilor, deficiențelor ce țin de aplicarea noului mod de remunerare a lucrătorilor din sistemul de educație”, a comentat obiectivul de bază al evenimentului Ghenadie Donos, președintele Federației Sindicale a Educației și Științei din Republica Moldova.

La seminar a fost prezentă Vera Erhan, șef de direcție a Ministerului Educației,  Culturii și Cercetării, care a evidențiat că seminarul organizat de către FSEȘ este binevenit acum la început de an, deoarece sistemul de educație activează conform unui cadru normativ-legislativ nou care reglementează  procesul de salarizare a angajaților din educație. Ea consideră că este necesar ca liderii sindicali din  domeniul dat să se implice cât mai activ în ce privește aplicarea corectă a noii legislații cu privire la salarizare, să nu permită comiterea unor abateri, derogări în acest context.

Silvia Chicu, președintele comitetului sindical al Universității Pedagogice de Stat ”Ion Creangă” din Chișinău, a declarat că odată cu aplicarea Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar se înregistrează o creștere a salariilor angajaților din educație.

Seminarul organizat astăzi reprezintă prima dintre cele 4 activități cu acest generic pe care urmează  să le desfășoare Federația Sindicală a Educației și Științei din Republica Moldova în timpul apropiat.

Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSMDacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova