CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Sindicaliști din raioanele Cimișlia și Drochia au beneficiat de consultații juridice oferite gratuit

09.02.2018

IMG_2148

În această săptămână, în zilele de 7 și 8 februarie, în or. Cimișlia și Drochia, sindicaliștii din cele două raioane au beneficiat de consultații juridice oferite gratuit de avocatul Confederației Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM), Mihail Lvovschi, în cadrul campaniei “Avocatul sindicatelor”.  Lansată în premieră, la 15 ianuarie, în or. Hîncești, campania “Avocatul sindicatelor” urmărește să ofere suport juridic membrilor de sindicat din mai multe raioane ale țării.

Vasile Patrașcu, consilierul președintelui CNSM, Oleg Budza, a menționat că decizia de a iniția această campanie a fost una potrivită și se bucură de interes din partea populației. “Oamenii au diverse întrebări legate de situațiile cu care se confruntă la locul de muncă și în viață, iar în cadrul acestor întâlniri, membrii de sindicat primesc răspunsuri de la profesioniști. Pe parcursul acestui an, ne propunem să oferim suport juridic membrilor de sindicat și din alte raioane”, a precizat Vasile Patrașcu.

“Avem nevoie permanent de juriști deoarece sunt multiple probleme care necesită a fi clarificate. La întrunirea din Cimișlia au venit membri de sindicat din diferite ramuri care au avut posibilitatea de a afla răspunsuri la întrebările care îi frământă legate de încheierea contractului de muncă, salarizare, modificări ale legislației muncii și alte tematici”, a menționat Alexandra Șevcenko, reprezentant al Federației Naționale a Sindicatelor din Agricultură și Alimentație ”AGROINDSIND” din raionul Cimișlia.

Dumitru Eni, președintele Consiliului raional Drochia al Federației Sindicale a Educației și Științei, a menționat că această inițiativă este una de bun augur și este necesar ca asemenea activități să fie organizate mai des în teritoriu. “Deseori salariații, dar și unii lideri sindicali, nu cunosc aspecte juridice și ce pași trebuie să întreprindă pentru a soluționa anumite probleme. Sperăm că această campanie va contribui la îmbunătățirea situației”, a adăugat el.

Prin intermediul campaniei “Avocatul sindicatelor”, CNSM și-a propus să contribuie la o mai bună informare a membrilor de sindicat despre cum să-și apere drepturile și să-și protejeze interesele în raporturile de muncă. Mai multe informații despre campanie le puteți găsi aici.

Consultanță juridică oferită gratuit membrilor de sindicat din raionul Cimișlia

Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSMDacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova