CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Sharan Burrow a fost realeasă în funcția de Secretar general al ITUC

06.12.2018

32328860648_e51707078d_z

Delegații celui de-al IV-lea Congres Mondial al Confederației Internaționale a Sindicatelor (ITUC) au reales pe Sharan Burrow în funcția de Secretar general al ITUC, care își va exercita mandatul pentru următorii 4 ani. Este cel de-al treilea mandat al lui Sharan Burrow în această funcție.

Congresul Mondial al ITUC se desfășoară în perioada 2-7 decembrie în Danemarca. Delegații discută strategiile sindicatelor la nivel global privind munca decentă, salariile și justiția socială în condițiile moderne, campaniile organizate de ITUC și impactul acestora.

La funcția de Secretar General al ITUC a pretins și Susanna Camusso, Secretar general al Confederației Sindicatelor din Italia (СGIL).

Pentru Sharan Burrow au fost înregistrate 54,783,316 de voturi iar pentru Susanna Camusso au fost înregistrate 50,196,465 de voturi ale delegaților la Congres.

Delegația Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), condusă de Oleg Budza, președinte al CNSM, a susținut candidatura lui Sharan Burrow la funcția de Secretar general al ITUC. Precizăm că CNSM a anunțat despre susținerea acestei candidaturi în septembrie a.c, în cadrul unei ședințe a Comitetului Confederal al CNSM.

La Copenhaga, Oleg Budza, a adresat un mesaj de felicitare Secretarului general al ITUC reales, unde s-a menționat că votul a fost unul democratic și a mulțumit organizatorilor pentru modul cum s-au desfășurat lucrările Congresului. Totodată, liderul sindical a punctat mai multe aspecte privind activitatea mișcării sindicale din Republica Moldova. Discursul președintelui CNSM poate fi accesat aici.

Participarea la Congres: 250 de organizații reprezentând 131 de țări și teritorii cu un număr de 106 milioane de membri, sunt reprezentate de 779 de delegați. 422 sunt bărbați și 357 sunt femei, procentul femeilor delegate fiind de 45,8%. 74 delegați sunt mai tineri de 35 de ani, procentul de tineri delegați fiind de 9,5%.

Amintim că CNSM a devenit membră a Confederației Internaționale a Sindicatelor (ITUC) în februarie 2010.

Sursa foto: www.ituc-csi.org

Congres ITUC

Departamentul mass-media și relații internaționale

Dacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md