CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Sergiu Sainciuc, vicepreședinte al CNSM, participă la Conferința sindicală subregională privind Viitorul Muncii de la Bacu, Azerbaidjan

15.09.2017

attachment

În perioada 12-13 septembrie, curent, Sergiu Sainciuc, vicepreședinte al CNSM, participă  la Conferința sindicală subregională privind Viitorul Muncii organizată la Bacu, Azerbaidjan, de către Biroul Organizației Internaționale a Muncii (OIM), cu participarea Grupului de asistență tehnică pentru munca decentă și a reprezentanților OIM pentru țările din Europa de Est și Asia Centrală.

21764090_1704474829847509_886667821_o

Unul dintre principalele motive care a generat necesitatea organizării evenimentului respectiv îl constituie faptul că, în ultimele decenii, se produc schimbări profunde în domeniul muncii, în multe țări ale lumii, indiferent de nivelul lor de dezvoltare. Aceste tendințe sunt determinate de anumiți factori, precum: globalizarea și inovațiile tehnologice, care provoacă schimbări în sfera producerii; inechitatea crescândă, polarizarea și exclusivitatea; evoluții demografice, inclusiv procesul de migrațiune; schimbarea climei, și, începând cu 2008, stagnarea economică.

Drept consecință, acum 4 ani, OIM a lansat inițiativa secolului Viitorul Muncii. Tocmai din această perspectivă, Conferința sindicală subregională reprezintă un pas important pentru înțelegerea profundă a evoluției relațiilor de muncă și a necesității elaborării măsurilor eficiente menite să compenseze efectele negative care afectează lucrătorii.

viber image

Conferința se axează pe patru subiecte relevante care au fost propuse de Guy Ryder, secretarul general al OIM: munca și societatea, locuri de muncă decentă pentru toți, organizarea muncii și sfera de producere, managementul relațiilor de muncă.

Organizatorii fac apel la sindicate să se implice în procesul de realizare a inițiativei secolului Viitorul Muncii, având în vedere problemele grave cu care se confruntă țările din Europa și din Asia Centrală.

Reprezentanții sindicatelor, guvernelor, oamenii de știință din țările respective au propus mai multe strategii ca măsuri de reacție, care pot fi aplicate de către partenerii sociali cu titlu de instrumente de promovare și protecție a drepturilor lucrătorilor.

Departamentul mass-media și relații internaționaleDacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova