CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Securitatea și sănătatea la locul de muncă, o prioritate a Federației ”SINDICONS”

12.10.2017

IMG_20171011_150442_HDR-1

La data de 11 octombrie curent, specialiștii din cadrul Federației Sindicatelor din Construcții și Industria Materialelor de Construcții ”SINDICONS” au efectuat o vizită de lucru la un șantier de construcție din cadrul întreprinderii SRL ,,Reconscivil”.

Potrivit conducerii sindicatului de ramură, un obiectiv principal în activitatea  Federației ”SINDICONS” este securitatea și sănătatea la locul de muncă. Astfel, scopul vizitei la această întreprindere a fost de a informa salariații despre respectarea normelor ce se referă la securitatea și sănătatea în muncă (SSM), drepturile și obligațiunile salariaților.

Salariații au avut posibilitate să afle mai multe informații despre activitatea organizației sindicale și cooperarea cu Federația ”SINDICONS”, avantajele aflării în sindicat și cum pot ei să construiască un dialog eficient cu conducerea întreprinderii, în vederea respectării drepturilor lor.

Muncitorii s-au arătat dispuși să dialogheze și au manifestat interes de a se întruni cu conducerea Federației ”SINDICONS” și dorință de a afla detalii despre activitatea sindicală la toate nivelurile. În cazul depistării unor neconformități sau abateri de la normele în vigoare, Federația ”SINDICONS” a accentuat că vine cu ajutor metodologic și practic pentru a înlătura încălcările depistate.

Este de menționat că în cadrul întreprinderii SRL ,,Reconscivil” se acordă o atenție deosebită respectării prevederilor normelor SSM. Datorită acestui fapt, nu au fost depistate încălcări majore în cadrul întreprinderii.Dacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova