CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Sănătate și agrement


Sanatoriul „CODRU”

Director – medic șef: Andrei David

Adresa: r-nul. Călărași, com. Hîrjauca

 

Date de contact:

Stațiunea Balneoclimaterică „CODRU” este situată în zona centrală a codrilor, în com. Hîrjauca, raionul Călăraşi, dispune de 460 de locuri. Aici se tratează: maladiile tractului digestiv – gastritele, colitele, hepatitele, colecistitele, pancreatitele cronice în stare de remisie, ulcerul gastric și duodenal în remisie, bolile stomacului operat, dischinezia căilor biliare și vezicii biliare; maladiile sistemului nervos central și periferic – radiculitele, polinevritele, nevrozele, consecințele neuroinfecției, consecințele traumei cerebrale; maladiile și consecințele traumelor  aparatului locomotor – scolioze, osteocondroze, osteoartroze, artrite și spondil artritele seronegative nediferențiate, artrita reumatoidă, în stadiile de remisie; maladiile ginecologice – sterilitatea, maladiile inflamatorii ale organelor genitale, aderentele din bazinul mic, disfuncția ovarelor; prostatita cronică; maladiile căilor respiratorii – bronșita cronică, astm bronșic, sinuzita cronică.


Sanatoriul “Bucuria-Sind


Director: Costin Sergiu

Adresa: or. Vadul lui Vodă, str. Balneară, 1

Date de contact:

Sanatoriul ”Bucuria-Sind” se află la doar 20 de km de Chișinău, în localitatea Vadul lui Vodă. Stațiunea oferă condiții excelente pentru tratament și odihnă, profilul de bază fiind afecțiunile sistemului cardio-vascular, afecțiuni concomitente ale aparatului digestiv, urinar, locomotor, sistemului nervos central și periferic. Metode de tratament: climatoterapie, masaj, dietoterapie, stomatologie, ape minerale, gimnastică curativă, fitoterapie, băi curative.


Sanatoriul „Nufărul Alb”

Director: Scutelnic Alexandru

Adresa: or. Cahul, str. Nucilor, 1

Date de contact:

Sanatoriul „Nufărul Alb” este o staţiune balneară modernă, dotată cu echipament medical performant, unde mii de pacienţi vin anual pentru tratament şi reabilitare. Principalele afecţiuni care se tratează cu succes sunt cele ale aparatului locomotor,  sistemului nervos central şi periferic, sistemului cardiovascular,  ginecologice, dermale şi ale tractului digestiv. Principalul factor curativ la „Nufărul Alb” este apa minerală, ce se deosebeşte prin componenţa sa chimică variată.

Casa de odihnă “Campingul din Vadul lui Vodă”

Director: Garbuz Mihail

Adresa: or. Vadul lui Vodă, str. Plopilor, 4

 

Date de contact:

 

”Campingul din Vadul lui Vodă” dispune de următoarea infrastructură: piscină pentru copii, terenuri  moderne fotbal şi volei cu acoperire artificială,  săli cu mese de tenis; săli de studii, video-salon, servicii medicale non-stop, excursii cu vaporul pe râul Nistru. Teritoriul taberei este îngrădit şi bine păzit. Casa de odihnă oferă copiilor un program distractiv – educaţional variat, care este coordonat de Direcţia Generală de Educaţie Tineret şi Sport a Consiliului municipal Chişinău.

 

 

Casele de odihnă și recuperare „Perlele Nistrului”

Director: Munteanu Ion

Adresa: or. Vadul lui Vodă, str. Balneară, 3

 

Date de contact:

 

Situată la doar 18 km de Chișinău, în “Parcul  Nistrean” din localitatea Vadul lui Vodă, Casa de Odihnă şi Recuperare ”Perlele Nistrului” eset un loc excelent pentru agrementul copiilor, oferindu-le o vacanță de neuitat. Tabăra dispune de personal calificat, asistență medicală în permanență, securitate asigurată non-stop, terenuri de mini-fotbal, volei, baschet, tenis de masă, piscină și alte servicii.

 

Centrul Medical Consultativ Diagnostic al Sindicatelor (CMCDS)

Director general: Viorel Braga

Adresa: mun. Chișinău, str. Zimbrului, 10, Institutul Muncii

 

Date de contact:

 

Centrul Medical Consultativ Diagnostic al Sindicatelor (CMCDS) activează în incinta Institutului Muncii. Este dotat cu echipament performant și oferă o gamă largă de servicii de diagnosticare medicală la preturi speciale pentru membrii de sindicat sau gratuit dacă au bilet de trimitere- forma 027/e, de la medicul de familie. În cadrul Centrului activează un personal competent, acreditat de Ministerul Sănătății, care are o experiență profesională de peste 20 de ani de activitate în domeniul consultativ diagnostic.

Aparatul de ultrasonografie multifuncțional permite efectuarea unui spectru larg de examinări ecografice, ce contribuie la identificarea rapidă și corectă a problemelor medicale cu care se confruntă persoana.