CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Director: David Simion

Adresa: r-nul. Călărași, s. Hîrjauca

Date de contact:

Staţiunea balneoclimaterică „CODRU” este situată în zona centrală a codrilor, în satul Hîrjauca din raionul Călăraşi şi dispune de 460 de locuri. Aici se tratează: maladiile tractului digestiv – gastritele, colitele, hepatitele, colecistitele, pancreatitele cronice în stare de remisie, ulcerul stomacal și duodenal în remisie, bolile stomacului operat, dischinezia căilor biliare și vezicii biliare; maladiile sistemului nervos central și periferic – radiculitele, polinevritele, nevrozele, consecințele neuroinfecției, consecințele traumei cerebrale; maladiile și consecințele traumelor  aparatului locomotor și de sprijin – artrozele, artritele, boala Behterev, osteohondroza, artrita reumatica, scolioza, poliartritele; maladiile ginecologice – sterilitatea, maladiile inflamatorii ale organelor genitale, aderentele din bazinul mic, disfuncția ovarelor; prostatita cronică; maladiile căilor respiratorii – bronșita cronică, astma bronhială, sinuzita cronică.

Sanatoriul “Bucuria-Sind

Director: Costin Sergiu

Adresa: or. Vadul-lui-Vodă, str. Balneară, 1

Date de contact:

Sanatoriul ”Bucuria-Sind” se află la doar 20 de km de Chișinău, în localitatea Vadul lui Vodă. Stațiunea oferă condiții excelente pentru tratament și odihnă, profilul de bază fiind afecțiunile sistemului cardio-vascular, afecțiuni concomitente ale aparatului digestiv, urinar, locomotor, sistemului nervos central și periferic. Metode de tratament: climatoterapie, masaj, dietoterapie, stomatologie, ape minerale, gimnastică curativă, fitoterapie, băi curative.

Sanatoriul „Nufărul Alb”

Director: Scutelnic Vasili

Adresa: or. Cahul, str. Nucilor, 1

Date de contact:

Sanatoriul „Nufărul Alb” este o staţiune balneară modernă, dotată cu echipament medical performant, unde mii de pacienţi vin anual pentru tratament şi reabilitare. Principalele afecţiuni care se tratează cu succes sunt cele ale aparatului locomotor,  sistemului nervos central şi periferic, sistemului cardiovascular,  ginecologice, dermale şi ale tractului digestiv. Principalul factor curativ la „Nufărul Alb” este apa minerală, ce se deosebeşte prin componenţa sa chimică variată.

Casa de odihnă “Campingul din Vadul-lui-Vodă”

Director: Garbuz Mihail

Adresa: or. Vadul-lui-Vodă, str. Plopilor, 4

Date de contact:

”Campingul din Vadul-lui-Vodă” dispune de următoarea infrastructură: piscină pentru copii, terenuri  moderne fotbal şi volei cu acoperire artificială,  săli cu mese de tenis; săli de studii, video-salon, servicii medicale non-stop, excursii cu vaporul pe râul Nistru. Teritoriul taberei este îngrădit şi bine păzit. Casa de odihnă oferă copiilor un program distractiv – educaţional variat, care este coordonat de Direcţia Generală de Educaţie Tineret şi Sport a Consiliului municipal Chişinău.

Casa de odihnă și recuperare „Perlele Nistrului”

Director: Munteanu Ion

Adresa: or. Vadul-lui-Vodă, str. Balneară, 3

Date de contact:

Situată la doar 18 km de Chișinău, în “Parcul  Nistrean” din localitatea Vadul lui Vodă, Casa de Odihnă şi Recuperare ”Perlele Nistrului” eset un loc excelent pentru agrementul copiilor, oferindu-le o vacanță de neuitat. Tabăra dispune de personal calificat, asistență medicală în permanență, securitate asigurată non-stop, terenuri de mini-fotbal, volei, baschet, tenis de masă, piscină și alte servicii.

Centrul Medical Consultativ Diagnostic al Sindicatelor (CMCDS)

Adresa: mun. Chișinău, str. Zimbrului, 10, Institutul Muncii

Date de contact:

Centrul Medical Consultativ Diagnostic al Sindicatelor (CMCDS) activează în incinta Institutului Muncii. Este dotat cu echipament de ultimă generaţie și oferă o gamă largă de servicii de diagnosticare medicală la preţuri speciale pentru membrii de sindicat. În cadrul Centrului activează un personal competent, acreditat de Ministerul Sănătăţii, care are o experienţă profesională de peste 20 de ani de activitate în domeniul consultativ diagnostic.

Aparatul de ultrasonografie multifuncţional permite efectuarea unui spectru larg de analize ecografice, ce contribuie la identificarea rapidă şi corectă a problemelor medicale cu care se confruntă pacientul:

• ultrasonografia complexă a organelor abdominale (ficatul, splina, pancreasul, rinichii, glandele suprarenale, uterul, ovarele, vezica urinară, prostata);
  • examinarea complexă a inimii şi vaselor sangvine magistrale;
  • investigaţii ginecologice, inclusiv determinarea şi evoluţia sarcinii, ecografia glandelor mamare, a glandei tiroide;
  • ultrasonografia articulaţiilor şi a sistemului muscular.

Dacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md