CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Sănătatea salariaților, o prioritate la locul de muncă

11.02.2019

3

Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova (FSCRE) a organizat recent în incinta întreprinderii SRL ”Taraclia-gaz” seminarul cu tema ”Sănătatea salariaților, o prioritate la locul de muncă”, la care au participat peste 40 de salariați, membri de sindicat.

Potrivit conducerii FSCRE, prevenirea problemelor de sănătate și diminuarea urmărilor acestora prin intermediul programelor de consolidare și dezvoltare a sănătății implementate direct la locul de muncă al salariaților, este o prioritate pentru sindicaliștii din ramură.

Margareta Strestian, președinte al FSCRE, a remarcat că locul de muncă este cea mai potrivită platformă pentru a desfășura seminarul în cauză, deoarece le oferă salariaților posibilitatea să adreseze medicilor prezenți la eveniment diverse întrebări ce țin de sănătatea lor și să abordeze toate problemele sensibile care-i frământă. Liderul sindical a mai specificat că este important ca problemele ce vizează sănătatea salariaților la locul de muncă să fie abordate în dependență de aspectele de gen.

În cadrul activității s-a menționat că mediul psihosocial la locul de muncă are un efect semnificativ asupra sănătății și dispoziției de muncă a angajaților. Deoarece, un mediu de lucru sănătos, motivează salariații să atingă cele mai înalte obiective la locul de muncă.

Conducerea FSCRE a ales să organizeze acest seminar la întreprinderea SRL ”Taraclia-gaz” deloc întâmplător. Or, administrația de aici în frunte cu Fiodor Covaliji, directorul întreprinderii, manifestă un sentiment sporit  de responsabilitate față de sănătatea angajaților. Angajatorul a realizat că prin crearea unui mediu de lucru sănătos se vor înregistra mai puține absențe de la locul de muncă cauzate de stresul asociat cu munca pe care o execută lucrătorii, iar salariații vor fi mai productivi.

Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSMDacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova