CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Reprezentanții Federației Sindicatelor Transportatorilor și Drumarilor din Republica Moldova au ales noua conducere în cadrul Congresului V

10.09.2015

IMG_4063

Reprezentanții Federației Sindicatelor Transportatorilor și Drumarilor din Republica Moldova (FSTDM) au ales miercuri, 9 septembrie, noua conducere a structurii, în cadrul Congresului V. Sindicaliștii au făcut totalurile activității pentru ultimii 5 ani și au trasat direcțiile prioritare pentru perioada 2015-2020.

În urma votării unanime, președinte al FSTDM a fost reales Boris Rojnevschi. Acesta a informat despre activitatea organelor de conducere ale Federației pe parcursul celor cinci ani de activitate, în vederea promovării drepturilor și intereselor transportatorilor şi drumarilor.

IMG_4085

În cadrul Congresului, sindicaliștii s-au arătat profund îngrijorați de situația din ramură, discutând despre un șir de probleme existente de mai mulți ani, care încă nu au fost soluționate și cerând autorităților să întreprindă acțiuni concrete în acest sens.

”Remarcăm pozitiv dialogul pe care îl avem cu partenerii sociali, însă dezaprobăm activitatea Comisiei Naționale pentru Consultări și Negocieri Colective din ultimii ani. În ramura există grave carențe la capitolul economia informală și nu sunt întreprinse suficiente acțiuni în această direcție, iar acest fapt determină o micșorare considerabilă a acumulărilor la buget și la lezează din drepturile salariaților la o muncă și un viitor decent”, a declarat Boris Rojnevschi.

IMG_4087

Cei prezenți au cerut autorităților să întreprindă acțiuni pentru a reduce șomajul în rândul tinerilor și să acorde înlesniri agenților economici care creează noi locuri de muncă, majorarea salariului minim pentru categoria I de calificare, elaborarea unui mecanism eficient de combatere a economiei informale, asigurarea condițiilor necesare pentru activitatea salariaților din ramură în conformitate cu cerințele și normele în domeniul securității și sănătății în muncă.

Pentru următorii 5 ani, FSTDM își propune să contribuie la realizarea politicilor social-economice în domeniul transporturilor și infrastructurii drumurilor și la intensificarea dialogului cu partenerii sociali, pentru a proteja drepturile și interesele colectivelor de muncă din ramură.

La lucrările Congresului au participat membrii activului sindical, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Oleg Budza și viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vitalie Rapcea.

Federația Sindicatelor Transportatorilor și Drumarilor din Republica Moldova este membru al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova şi întruneşte peste 4 800 membri din cadrul a 36 organizații sindicale primare.

Departamentul Informațional al CNSMDacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova