CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Președintele CNSM, Oleg Budza, participă la cea de-a IX-a Reuniune Europeană Regională a Organizaţiei Internaţionale a Muncii

11.04.2013

oslo620

În perioada 8-11 aprilie, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) participă la cea de-a IX Reuniune Europeană Regională a Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM) în cadrul căreia sunt evaluate diverse aspecte ale muncii la nivel european. Reuniunea are loc în orașul Oslo, Norvergia.

Din delegaţia Republicii Moldova mai fac parte viceprim-ministrul, Mihai Moldovanu, și preşedintele Confederaţiei Naţionale a Patronatului, Leonid Cerescu.

Reuniunea OIM din acest an este focusată pe evaluarea consecințelor crizei economice financiare globale și impactul acesteia asupra statelor din Europa și Asia centrală.

În cadrul reuniunii, la care participă reprezentanți ai 51 de țări din regiune, sunt discutate problemele social-economice cu care se confruntă salariații precum nivelul protecției sociale, dialogul social și respectarea dreptului la muncă.

Nina Zghibarța, şefa Departamentului relaţii internaţionale din cadrul CNSM, a informat că la lucrările Reuniunii, Oleg Budza, președinte CNSM, va participa la o serie de discuții, ședințe plenare și sesiuni interactive cu participarea șefilor de state și guverne, miniștri ai muncii și reprezentanți ai instituțiilor economice financiare internaționale.

“Reuniunea va pune bazele unei abordări echilibrate a creșterii și dezvoltării durabile axate pe o muncă decentă pentru toți”, a specificat Zghibarța.

Accentul în cadrul dezbaterilor va fi pus pe audierea raportului Directorului general al OIM, Guy Ryder, care cuprinde o analiză amplă a provocărilor cu care se confruntă Europa în contextul crizei economice globale.

Organizația Internațională a Muncii este o agenție specializată a Organizației Națiunilor Unite, activitatea căreia este axată pe problemele de muncă orientate la standardele internaționale. OIM a fost înființată în anul 1919,  iar sediul se află în Geneva, Elveția.

Centrul Informațional al Sindicatelor