CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Președintele CNSM a avut o întrevedere cu conducerea Sindicatului Lucrătorilor din Educație din Turcia

14.03.2019

IMG_0039

Joi, 14 martie curent, Oleg Budza, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), a avut o întrevedere de lucru cu Hasan Yalçın Yayla, vicepreședinte, responsabil de dialog social, în cadrul Sindicatului Lucrătorilor din Educație din Turcia “Eğitimciler Birliği Sendikası” (Eğitim-Bir-Sen) și Gazi Dogan, șef al departamentului relații externe în cadrul aceleiași organizații sindicale. La întrevedere a fost prezentă și conducerea Federației Sindicale a Educației și Științei.

Oleg Budza, președintele CNSM, a comunicat despre realizările mișcării sindicale din țară și a vorbit despre direcțiile de activitate ale Confederației. Liderul sindical a atras atenția asupra necesității conjugării eforturilor partenerilor sociali pentru a combate fenomenul economiei informale și a salariilor “în plic”, respectarea normelor și cerințelor în domeniul securității și sănătății în muncă, asigurarea unei munci decente.

Președintele CNSM a mai subliniat că Confederația participă la elaborarea cadrului juridic și normativ, în special în ceea ce privește domeniul de protecție social-economică a salariaților, este implicată activ în procesul de negocieri cu partenerii sociali în procesul de concepere a bugetului de stat, al asigurărilor sociale de stat și al fondurilor de asigurare obligatorie de asistență medicală.

Liderul sindical a menționat că CNSM pune accent pe instruirea și formarea cadrelor sindicale în cadrul Institutului Muncii, iar cooperarea cu sindicaliștii din Turcia în domeniul educațional va contribui la facilitarea schimbului de experiență și la preluarea unor practici de succes în activitatea sindicală.

Precizăm că reprezentanții Sindicatului Lucrătorilor din Educație “Eğitimciler Birliği Sendikası” (Eğitim-Bir-Sen) din Turcia se află în Republica Moldova la invitația Federației Sindicale a Educației și Științei pentru a dezvolta relațiile de colaborare.

Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSMDacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova