CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Premierul Chicu s-a întâlnit cu reprezentanții sindicatelor

24.12.2019

20191224-_m4_4328

Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit cu reprezentanţii Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova (CNSM).

În cadrul întrunirii, părțile au abordat un set larg de subiecte social-economice precum crearea locurilor de muncă, creșterea salariului minim pe țară, combaterea fenomenului de angajare ilegală și protecția angajaților.

Premierul Chicu a vorbit liderilor sindicali despre Programul de Acțiuni al Guvernului 2020 – 2023 menit să determine modernizarea infrastructurii naționale și atragerea investițiilor, crearea locurilor de muncă stabile în regiunile țării și creșterea bunăstării oamenilor.

În context, șeful Executivului a menționat: „Fenomenul exodului, or fenomenul angajării ilegale pot fi combătute eficient numai prin creșterea numărului de oportunități calitative de angajare. Programul Guvernului are scopul creării condițiilor potrivite pentru investitorii capabili să creeze locuri de muncă stabile în toată țara”.

Prim-ministrul s-a pronunțat pentru o comunicare regulată cu reprezentanții CNSM cu scopul identificării soluţiilor echilibrate pentru problemele confruntate, accentuând că obiectivele social-economice ale Guvernului corespund cu cele formulate de sindicate.

Sursa: www.gov.mdDacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova