CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Peste 3700 de persoane au primit gratuit consultații la Linia fierbinte a sindicatelor

04.01.2019

linia-fierbinte

În perioada ianuarie-decembrie 2018, Linia fierbinte a Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) 0-800-800-20 a fost apelată de peste 3700 de persoane, salariați care activează în diverse ramuri ale economiei naționale, precum și de persoane care nu sunt angajate în câmpul muncii.

Persoanele care au apelat Linia fierbinte a CNSM au adresat întrebări legate de relațiile de muncă, legislația muncii, securitatea și sănătatea muncii, pensii, salarizare, indemnizații pentru îngrijirea copiilor, contracte de muncă, angajarea în câmpul muncii, concedii anuale. Totodată, persoanele care au sunat la Linia fierbinte au semnalat diverse abuzuri din partea angajatorilor, au comunicat informații despre încălcarea drepturilor lor în domeniul muncii.

Prin intermediul Liniei fierbinți, CNSM oferă asistență tuturor celor care au nevoie de sfaturile specialiștilor. Apelanții primesc consultații profesioniste oferite de specialiștii CNSM în domeniile: social-economic; juridic; securității și sănătății în muncă; responsabili de întremarea sănătății salariaților și odihna copiilor. Menționăm că apelul este gratuit și poate fi efectuat de luni până vineri, între orele 08:00 și 16:30.

Precizăm că Linia fierbinte a CNSM și-a început activitatea în anul 2013 și a fost lansată în cadrul proiectului „Planificare, monitorizare și evaluare pentru anii 2013-2015”, implementat de CNSM în colaborare cu organizația sindicală olandeză CNV Internationaal, fiind administrată de către specialiștii Departamentului mass-media și relații internaționale al CNSM. Linia fierbinte a CNSM este o formă de fortificare a asistenței informaționale a populației în domeniul relațiilor de muncă, protecției drepturilor și intereselor salariaților, membri de sindicat.

Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSMDacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova