CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Partenerii sociali de la Î.S. „Mina de piatră din Mileştii Mici” au ajuns la compromis

06.03.2015

IMG_8187

La 4 martie curent conducătorul Î.S. „Mina de piatră din Mileştii Mici” a dat curs solicitării sindicatului de la întreprindere, respectiv s-a sa întîlnit cu membrii Comitetului sindical şi a discutat pe marginea revendicărilor înaintate. Revendicările sindicatului au fost examinate în termenii prevăzuți de legislația muncii.

În cadrul întrunirii comisiei pentru dialog social „angajator – salariaţi”. partenerii sociali, după mai multe ore de consultări și negocieri, au convenit asupra modalităţii şi termenilor de soluţionare a fiecărei revendicări în parte. Toate angajamentele părţilor au fost fixate într-un proces-verbal.

IMG_8177

La negocieri au participat şi reprezentanţii Federaţiei „SINDICONS”.

Este important de menţionat, că, prin acceptarea negocierilor cu sindicaliştii şi ajungerea la un compromis cu aceştia, conducătorul unităţii a evitat declanşarea unui conflict colectiv de muncă.

IMG_8183

Amintim că, din cauza nerespectării legislaţiei muncii, la 25 februarie curent salariaţii de la Î.S. „Mina de piatră din Mileştii Mici” au înaintat angajatorului o serie de revendicări dintre care achitarea restanţelor la salariu şi cotizaţiile sindicale, a datoriilor la bugetul asigurărilor sociale de stat şi bugetul asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală, precum şi să lichideze neajunsurile în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.