CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Organizațiile sindicale internaționale solicită acțiune împotriva poluării

15.03.2019

detail of white smoke polluted sky

Organizațiile sindicale internaționale care au participat la Adunarea Națiunilor Unite pentru Mediu organizată recent în Nairobi, Kenia, au lansat un apel urgent la acțiuni globale de combatere a gunoiului marin, poluării cu materiale plastice, substanțe periculoase și deșeuri toxice.

Într-o declarație a Confederației Internaționale a Sindicatelor (ITUC) se arată că milioane de oameni trăiesc lângă ocean și mare, iar alimentele pe care le consumă sunt din ce în ce mai contaminate, fapt ce amenință securitatea alimentară, locurile de muncă și mediul marin.

Sindicaliștii menționează necesitatea perfecționării legislației și cadrului juridic global, care să interzică și să elimine substanțele periculoase și să protejeze lucrătorii și consumatorii.

“Guvernele trebuie să-și asume responsabilitatea de reglementare și să reziste companiilor chimice care interzic și împiedică înlocuirea substanțelor toxice care provoacă diverse boli”, a declarat Sharan Burrow, secretar general al ITUC.

Amintim că ITUC reprezintă 207 milioane de membri de sindicat prin intermediul a 331 de organizații afiliate din 163 de țări. Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova a devenit membră a ITUC în februarie 2010.Dacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova