CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

”Ora Sindicală” – tinerii studioși primesc informații despre avantajele apartenenței la sindicate

15.05.2018

IMG_20180503_132002_HDR

Federația Sindicatelor din Construcții și Industria Materialelor de Construcție ”SINDICONS” a reluat desfășurarea proiectului ”Ora Sindicală”, în cadrul instituțiilor de învățământ de profil, cu scopul de a sensibiliza tinerii studioși privind beneficiile și garanțiile de a deveni membru de sindicat și obținerii unei munci decente.

În context, săptămâna trecută elevii de la Școala Profesională din or. Orhei au participat la discuții cu președintele Federației ”SINDICONS”, Victor Talmaci, și specialistul principal în probleme juridice din cadrul Federației, Sergiu Suruceanu. Elevii au fost familiarizați cu obiectivele sindicatelor în direcția promovării muncii decente, avantajele de a fi membru de sindicat, cât și despre rolul sindicatelor în raporturile de muncă și parteneriatul social, și au aflat informații utile despre contractul individual de muncă și cel colectiv de muncă.

În expunerea sa, Victor Talmaci, președintele Federației ”SINDICONS”, a menționat că prin intermediul acestei activități tinerii sunt instruiți și informați să își cunoască și să-și apere drepturile și interesele lor, să afle că sindicatele contribuie la apărarea drepturilor în raporturile de muncă, ceea ce constituie un obiectiv prioritar al sindicatelor.

Pe parcursul acestui an, în scopul promovării valorilor sindicalismului în ramura construcțiilor și în vederea motivării și atragerii tinerilor în sindicate, activitățile organizate în cadrul proiectului „Ora sindicală” se vor desfășura și în alte instituții de învățământ din țară.Dacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova