CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Oficiul ONU pentru Drepturile Omului Moldova: Drepturile omului se referă și la drepturile lucrătorilor

11.12.2020

Drepturile omului se referă și la drepturile lucrătorilor – la oportunități de angajare, calitatea muncii, salarii echitabile și protecție socială. Vedem cu toții cât de rapid se schimbă piața forței de muncă. Putem observa progrese, dar și dificultăți.

Într-un video realizat de către Organizația Internațională a Muncii în cooperare cu OHCHR Moldova, Elena Carchilan, șef al Inspectoratului Muncii al Sindicatelor, subliniază că pierdera locurilor de muncă, suspendarea achitării salariilor, expunerea la un grad de risc crescut – toate au un impact enorm asupra asigurării dreptului la muncă și a dreptului la protecția muncii. Acum ca niciodată este necesară colaborarea dintre toate sectoarele pentru a asigura protecția drepturilor omului prin prisma drepturilor de muncă.

Video-ul a fost realizat în cadrul Campaniei de sensibilizare privind drepturile omului lansată de ONU Moldova, sub ghidarea Oficiul ONU pentru Drepturile Omului Moldova.

Susa: https://www.facebook.com/ONUDrepturileOmului

Dacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md