CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

O nouă ediţie a Spartachiadei FSCRE și a Spartachiadei S.A. “Moldovagaz”

10.09.2019

IMG_9468

În perioada 6-8 septembrie, Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică şi Resurse Energetice (FSCRE) a desfășurat cea de-a XXVII-a ediţie a Spartachiadei FSCRE și cea de-a XVII-a ediţie a Spartachiadei S.A. “Moldovagaz”. Evenimentul sportiv a avut loc la Casa de Odihnă “Camping” din orașul Vadul lui Vodă și a reunit peste 500 de salariați, membri de sindicat.

La festivitatea de deschidere a Spartachiadei au participat președintele Consiliului de Administrație al S.A. “Moldovagaz”, Vadim Ceban, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor, Oleg Budza, conducătorii unităților economice din ramură.

Margareta Strestian, președintele FSCRE, a menționat că evenimentul se desfășoară sub egida Consiliului General al Federației de ramură, cu suportul financiar al întreprinderilor din domeniu și are drept scop de a promova un mod sănătos de viață în colectivele de muncă, de a propaga sportul drept mijloc de fortificare a sănătății și profilaxiei bolilor profesionale, dar și a de a consolida relațiile de prietenie și schimbul de experienţă între participanți.

În competiții au fost antrenate 18 echipe sportive din cadrul întreprinderilor din branșă. Acestea sunt:  S.A. “Moldovagaz”, SRL “Chişinău-gaz”, SRL “Bălți-gaz”, SRL “Ialoveni-gaz”, SRL “Moldovatransgaz”, SRL “Cimișlia-gaz”, SRL “Cahul-gaz”, SRL “Taraclia-gaz”, SRL “Floreşti-gaz”, SRL “Ungheni-gaz”, SRL “Ştefan-Vodă-gaz”, SRL “Edineţ-gaz”, SRL “Orhei-gaz”, SRL “Gagauz-gaz”, SRL “Transautogaz”, SRL “Flacăra Albastră”, SRL “Lukoil-Moldova”. În calitate de invitați, pentru al doilea an consecutiv, a participat echipa sportivă din cadrul întreprinderii “Tiraspoltransgaz”.

Competițiile sportive au avut loc la următoarele probe: minifotbal, volei, tenis de masă, ștafeta olimpică, sărituri în lungime, șah, joc de dame, darts, tragerea odgonului, ridicarea greutăților, concursul familiei. Probele au fost evaluate de către un colegiu, format din 15 arbitri, în frunte cu Viaceslav Prozorov, arbitru de categorie internațională.

După evaluarea probelor de către colegiul de arbitri, în clasamentul general au devenit câștigătoare echipele sportive de la “Moldovatransgaz” (locul I), “Chișinău-gaz”(locul II) și “Bălți-gaz” (locul III). Detalii despre rezultatele la toate proble sportive pot fi accesate pe pagina web a FSCRE.

Echipele plasate pe primele trei locuri au fost distinse cu diplome, cupe și premii. În cadrul Spartachiadei a devenit o frumoasă tradiție ca toate echipele participante să primească în dar „Cupa Prieteniei”.

Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSMDacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova