CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Mișcarea sindicală este apreciată pentru eforturile în domeniul promovării valorile sportive

07.02.2019

IMG_7585

Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova (CNOS) a decernat recent Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) Diplomă pentru promovarea Mișcării Olimpice în Republica Moldova. Diploma a fost înmânată de către Nicolae Juravschi, președinte al CNOS, lui Mihail Hîncu, vicepreședinte al CNSM. Evenimentul s-a produs în cadrul Cinei Olimpice organizate de CNOS cu ocazia împlinirii a 28 de ani de la fondarea Comitetului, unde au fost premiați cei mai buni sportivi ai anului 2018.

“Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova este un partener al CNSM în organizarea spartachiadelor și colaborăm de mai mulți ani. Această diplomă este o dovadă a aprecierii eforturilor mișcării sindicale de a promova sportul și modul sănătos de viață în rândul salariaților, membri de sindicat”, a menționat Mihail Hîncu, vicepreședinte al CNSM.

Precizăm că în fiecare an centrele sindicale național ramurale, membre ale CNSM, organizează spartachiade unde participă membri de sindicat care activează în diverse ramuri ale economiei naționale. O dată la doi ani este organizată Spartachiada CNSM. Ultima ediție, a cincea, a fost organizată în perioada 21-23 septembrie 2018, la baza sportivă a Casei de odihnă “Campingul din Vadul lui Vodă”. La competițiile sportive au participat peste 600 de salariați. Participanții s-au întrecut la următoarele probe sportive: volei (femei); volei (bărbați); minifotbal; tenis de masă; joc de dame, șah; ștafeta olimpică; darts; tragerea odgonului; cursa olimpică de 1000 metri.

Comitetul Național Olimpic și Sportiv organizează anual Cina Olimpică, eveniment dedicat zilei de fondare a instituției, 29 ianuarie 1991. Scopul Cinei Olimpice este celebrarea valorilor olimpice de prietenie, excelență și respect, celebrarea spiritului și unității olimpice, dar și a diversității și frumuseții sportului în general.

Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSMDacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova