CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Mesajul președintelui CNSM, Oleg Budza, cu prilejul Sărbătorilor de Iarnă!

23.12.2020

sarbatori fericite

LA MULȚI ANI 2021

SĂRBĂTORI FERICITE!

Stimați membri de sindicat, frați și surori,

În ambianța pe care o trăim cu toții în ajunul sărbătorilor de iarnă, vin către dumneavoastră cu mesajul meu sincer de felicitări și urări de bine pentru Anul Nou ce bate la ușă, aducîndu-vă mai întîi cuvîntul de mulțumire pentru munca depusă pe parcursul anului în vederea respectării drepturilor angajaților și promovării în societate a valorilor sindicaliste.

Anul 2020 a fost și va rămîne pentru familia sindicală un an greu și neobișnuit. Munca depusă se deosebește radical de cea din anii precedenți. Lupta cu Covid-19 a lăsat o amprentă dură pentru noi toți. În aceste condiții și-au pierdut viața, salvînd vieți omenești, membri de sindicat, profesioniști cu experiență în domeniile respective.

Chiar și în aceste condiții epidemiologice, munca depusă a adus un aport la realizarea Strategiei CNSM pentru anii 2017-2022. Marea noastră familie sindicală alcătuită din membri de sindicat, activiști ai organizațiilor sindicale primare, conducători ai structurilor teritoriale locale, ramurale și naționale, colectivele de muncă din unitățile din subordine de prestații de servicii și structurile confederale, precum și Comisia de Femei și Comisia de Tineret, au contribuit la consolidarea sindicalismului la toate nivelurile, menținînd în așa mod poziția în ansamblu a instituției sindicale în societatea civilă. Rezultatul final al acestei munci a constituit adoptarea unui șir de acte legislative și normative, întreprinderea multor acțiuni în beneficiul membrilor de sindicat.

Prin toate activitățile organizate am demonstrat unitate și solidaritate sindicalistă, că avem potențial să facem față misiunii nobile de a-l apăra pe omul muncitor. Aceasta ne-a dat posibilitatea să ne întărim la nivel național și internațional. Relațiile noastre cu partenerii la nivel internațional și european au cunoscut o dinamică sănătoasă. Structurile locale s-au afirmat în continuare prin acțiuni concrete. În cadrul parteneriatului social am menținut poziția noastră fermă la adoptarea proiectelor de acte legislative și normative și soluționarea problemelor care țin de protecția social-economică și juridică.

Cu toate aceste realizări urmează încă multă muncă pe viitor. În Anul Nou vom continua cu același elan să muncim ca nivelul de protecție socială să corespundă cerințelor timpului.

În ajunul sărbătorilor de iarnă, vă doresc multă sănătate, bunăstare în familii, succese și mari realizări personale și profesionale.

Crăciun fericit și la Mulți ani!

Președinte

Oleg Budza

Dacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md