CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Mesajul președintelui CNSM, Oleg Budza, cu prilejul Sărbătorilor de Iarnă!

25.12.2019

budza-620x340

Stimați membri de sindicat, frați și surori,

Tradiția frumoasă de a mă adresa către dumneavoastră în ajunul frumoaselor sărbători ale anului o respect și cu mult drag vin și de data aceasta  cu mesajul sincer de felicitări și urări de bine pentru Crăciun și Anul Nou, care deja ne bucură, ne inspiră și ne mobilizează la fapte și lucruri noi pe viitor. Înainte de toate, exprim sincere mulțumiri pentru munca dvs. depusă pe parcursul anului în vederea respectării drepturilor fundamentale ale salariaților.

Anul 2019 a fost un an al unei mari munci care a contribuit mult la realizarea Strategiei CNSM pentru anii 2017-2022. Întreaga familie sindicală, activiști ai organizațiilor sindicale primare, conducători ai structurilor teritoriale locale, ramurale și naționale, colectivele de muncă din unitățile din subordine de prestări servicii și structurile confederale, precum și Comisia de Femei și Comisia de Tineret ale CNSM, au contribuit la fortificarea sindicalismului adevărat în societatea noastră, asigurând în continuare rolul și locul important al instituției sindicale în societatea civilă. Rezultatul final al acestei munci a constituit adoptarea unui șir de acte legislative, întreprinderea multor acțiuni în beneficiul membrilor de sindicat și mișcării sindicale în întregime.

Prin toate acțiunile și activitățile desfășurate pe parcursul anului, la toate nivelurile, am demonstrat că suntem o forță care cu adevărat apără interesele oamenilor muncii. Vocea și poziția noastră fermă este auzită în societate, dar și în structurile europene pe platforma societății civile. Ne-am consolidat pe plan național și pe plan internațional. Prezența sindicatelor în instituțiile statului la toate nivelurile a devenit mai vizibilă. Am reușit o revitalizare pe segmentul dezvoltării la nivel local a structurilor sindicale teritoriale. Am pledat pentru dezvoltarea în continuare a instituției parteneriatului social ca fiind calea corectă pentru soluționarea tuturor problemelor sociale. Am reușit să dezvoltăm în continuare relații de colaborare fructuoasă cu structurile internaționale. CNSM a devenit platforma de organizare a multiplelor conferințe internaționale, având ca teme de discuții chestiuni care țin de protecția social-economică a membrilor de sindicat și consolidarea mișcării sindicale.

În Anul Nou vom continua cu același entuziasm să muncim în așa fel, ca nivelul protecției sociale a salariatului și a vieții în ansamblu să cunoască noi dimensiuni și înălțimi.

În ajunul sărbătorilor de iarnă, cu gândul la dumneavoastră, vă urez multă sănătate, bunăstare în familii, succese și mari realizări personale și profesionale.

Crăciun fericit și la mulți ani!

Oleg BUDZA, președintele CNSMDacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova