CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Membrii Comitetului Executiv din cadrul Consiliului Regional Pan-European s-au întrunit la Bruxelles

22.10.2018

20181022_160626

Astăzi, 22 octombrie, la Bruxelles, în incinta Comitetului Economic și Social European s-au întrunit membrii Comitetului Executiv al Consiliului Regional Pan-European (PERC), la care s-au alăturat experți, observatori din cadrul Confederației Internaționale a Sindicatelor (ITUC), Confederației Europene a Sindicatelor (ETUC), precum și Organizației Internaționale a Muncii (OIM). Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova a fost reprezentată de Tatiana Marian, șef al Departamentului mass-media și relații internaționale.

Programul celei de-a 13 întrunire a prevăzut o serie de subiecte ce vizează activitatea, realitățile și perspectivele dezvoltării mișcării sindicale din regiune și, particular, din subregiuni. În acest context, discuțiile s-au axat pe activitățile Consiliului Regional Pan-European în general din 2018 conform priorităților; acțiunile Comitetului de Femei și a Comitetului de Tineret pe parcursul anului curent, Congresul  Confederației Internaționale a Sindicatelor și aprobarea nominațiilor PERC pentru Consiliul General  și a Biroului Executiv; cea de-a patra Adunare Generală a PERC; activitățile OIM în Europa privind drepturile oamenilor muncii; procesul de realizare și consultare pe Obiectivele de Dezvoltare Durabilă în Europa și Națiunile Unite; salarizarea în Europa și Asia Centrală; precum și situația din Belarus, Ucraina, Grecia, Kazakhstan, Turcia.

Dacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md