CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Liderii sindicali din Federația ”SINDICONS” își dezvoltă competențele în domeniul legislației muncii și negocierilor colective

10.09.2019

20190830_120529

La sfârșitul lunii august curent, timp de două zile, Federația Sindicatelor din Construcții și Industria Materialelor de Construcție “SINDICONS”, în colaborare cu Federația Internațională a Lucrătorilor din Construcții și Industria Lemnului (BWI), au organizat un seminar de instruire pentru lideri și activul sindical de la întreprinderile din ramură. Subiectul de bază a fost axat pe dezvoltarea competențelor liderilor sindicali în domeniul legislației muncii și negocierilor colective.

Participanții au discutat despre desfășurarea negocierilor colective, încheierea și executarea prevederilor contractului colectiv de muncă la nivel de unitate. Sindicaliștii au primit răspunsuri la întrebări de la Victor Talmaci, președintele Federației ”SINDICONS”, formator nivel național.

Totodată, Adrian Lungu, expert în domeniul dreptului muncii, a informat activul sindical despre modificările și completările legislației. În cea de-a doua zi a activității, participanții au aflat de la Ana Cioban, formator sindical, cum să facă față stresului la locul de muncă.

De asemenea, specialiștii Federației ”SINDICONS” – Tudor Rusu și Valentina Scobioală, au comunicat despre întrebările actuale ce se referă la: securitatea și sănătatea la locul de muncă, modificările la stabilirea, calcularea și plata indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă din bugetul asigurărilor sociale de stat intrate în vigoare de la din 1 iulie 2019.

Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSMDacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova