CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Lansarea Campaniei Civice de informare și comunicare #StopWar

01.03.2022

cover

La inițiativa Platformei Naționale a Forumului Societății Civile a Parteneriatului Estic a fost creat Grupul de inițiativă pentru elaborarea și implementarea unei Campanii Civice de informare și comunicare la nivel național, care urmează a fi realizată pe perioada stării de urgență cu contribuția organizațiilor societății civile, instituțiilor mass-mediei, liderilor de opinie, experților tematici și specialiști de comunicare.
Grupul de inițiativă al Campaniei Civice #StopWar (denumire generică inițială), în acest moment elaborează un Plan de Campanie care se va axa pe trei obiective:
1. ​Promovarea solidarității cu Ucraina prin încurajarea oamenilor să ofere ajutor refugiaților.
2. ​Promovarea mesajelor pro-pace în rândul populației din întreaga țară a Republicii Moldova pentru a contracara propaganda pro-război și știrile false și, în același timp, pentru a construi mai multă coeziune în cadrul societății.
3. ​Evitarea răspândirii panicii și încurajarea populației să rămână calmă și bine informată din surse de încredere, inclusiv prin acțiuni de combatere a dezinformării.

Platforma Națională a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic a fost creată în anul 2011 și în acest moment are 100 de organizații membre, 7 dintre acestea constituind organizație umbrelă pentru alte peste 255 de organizații. Misiunea Platformei este consolidarea procesului de integrare europeană și de dezvoltare democratică a Republicii Moldova, de a contribui la procesul de advocacy și monitorizare pentru implementarea Acordului de Asociere dintre RM-UE și alte documente relevante ce se referă la Parteneriatul Estic și relația RM-UE. CNSM este organizație membru în cadrul Platformei.

Abonați-vă la canalul nostru pe Telegram https://t.me/sindicatemd