CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

La Chișinău a fost organizată o nouă ediție a Târgului locurilor de muncă

12.10.2017

IMG_7244

Astăzi, 12 octombrie, la Chișinău, a fost organizat Târgul locurilor de muncă, ediția a XIII-a, cu tematica „Locuri de muncă în Chișinău”. În cadrul Târgului, reprezentanții Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) au oferit consultații tuturor celor care își caută un loc de muncă.

La târg și-au anunțat disponibilitatea de a participa 37 de agenți economici, cu circa 1500 locuri de muncă vacante din diverse domenii: comerț, medicină, management, servicii pază și securitate, inginerie, industrie ușoară, etc.

Totodată, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au avut șansa să obțină informații despre cele peste 10700 locuri de muncă vacante înregistrate în baza de date a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, dintre care circa 3800 locuri vacante în mun. Chişinău.

În cadrul evenimentului, sindicaliștii au prezentat informații despre activitatea CNSM și rolul sindicatelor în procesul de apărare a drepturilor și intereselor salariaților. Ei au promovat principiile muncii decente și au comunicat despre pericolele și riscurile la care ar putea fi supuse persoanele care acceptă să muncească în condiții de economie “informală”.

Petru Chiriac, vicepreședinte al CNSM, a spus că prin organizarea acestui Târg se dorește micșorarea numărului șomerilor din țara noastră și familiarizarea celor care își caută un loc de muncă cu ofertele de pe piața muncii.

“Noi dorim ca cetățenii să rămână să muncească la ei acasă. Tradițional, CNSM vine la acest for cu informații detaliate pentru toți cei care caută un loc de muncă, ce se referă la legislația muncii, cum trebuie de încheiat un contract individual de muncă, ce trebuie să știe viitorii angajați despre normele în domeniul securității și sănătății în muncă, negocierea salariului și protecția social-economică a acestora”, a accentuat Petru Chiriac.

Menționăm că în perioada 12-18 octombrie 2017, se organizează și Târgul on-line al locurilor de muncă. Târgul virtual este disponibil pe platforma www.e-angajare.md și întrunește 43 angajatori cu peste 1700 locuri vacante disponibile.

Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSMDacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova