CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

(VIDEO) Federația „SINDICONS” a organizat cea de-a XIII-a ediţie a Spartachiadei ramurale

05.10.2015

IMG_0642

Ca o bună tradiţie deja stabilită de 13 ani, în perioada 02 -04 octombrie 2015, la tabăra de odihnă a copiilor „Chemping” din or.Vadul-lui-Vodă, Federaţia Sindicatelor de Construcţii şi Industria Materialelor de Construcţii „SINDICONS” a organizat Spartachiada lucrătorilor din ramură. Cea de-a XIII-a ediţie a Spartachiadei a fost consacrată Zilei mondiale petru o muncă decentă.

La evenimentul sportiv au participat echipele de sportivi de la organizațiile și întreprinderile din ramura construcțiilor și industria materialelor de construcție și școlile profesionale.

IMG_0847

La deschiderea oficială a spartachiadei cu un mesaj de felicitare au fost prezenţi: Ion Stratulat – viceministru al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor din R.M., Nicolae Suruceanu – secretarul confederal al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Victor Talmaci – președinte al Federația „SINDICONS”,   Margareta Strestean – președintele Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industrria Chimică și Resurse Energetice și conducătorii întreprinderilor din ramură.

IMG_1093

Competiţiile sportive tradiţional s-au organizat la  următoarele probe: volei, mini-fotbal, tenis de masă, joc de dame, sărituri în lungime de pe loc şi suplimentar, în afara concursului – campionat la belot. Probele au fost arbitrate de arbitri profesioniști. Arbitru principal – Valentina Cașina.

Învingătorii Spartachiadei a XIII-a:

Locul I        – echipa Institutului ”Urbanproiect”

Locul II       – echipa Școlii Profesionale Nr.7 Chișinău

Locul III     – echipa S.A. ”Lafarge Ciment (Moldova)”

Locul IV     – echipa S.A. ”Ago-Dacia”

Organizatorii spartachiadei ramurii au avut grija ca pe lîngă sport participanţii să se odihnească în cadrul unui program cultural.

IMG_0631

În cadrul Spartachiadei ramurii a fost organizat un flăș-mob cu participarea tuturor sportivilor consacrată Zilei mondiale pentru o muncă decentă. Prin această manifestare participanții au susținut inițiativa sindicatelor internaționale, la care suntem afiliați, – Global Union (BWI) – cu genericul: WeAreAllMigrants.