CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Federația ”SINDICONS” a acordat cartonașul roșu pentru FIFA

17.03.2015

IMG_8499

În semn de solidaritate cu Internaționala Constructorilor și Industria Lemnului BWI, Federația ”SINDICONS” a organizat la 14 martie curent un flash-mob, acordându-i, astfel, cartonașul roșu pentru FIFA. Scopul acestuia fiind sensibilizarea opiniei publice despre încălcarea dreptului la muncă și trai decent persoanelor migrante la construcția obiectivelor sportive pentru desfășurarea campionatelor lumii la fotbal: 2018 – în Rusia și 2022 – în Catar.

Îndemnăm FIFA să stopeze practica de exploatare a muncii persoanelor migrante, care lucrează la construcția obiectivelor menționate, deoarece poartă răspunderea morală și politică pentru respectarea standardelor internaționale la muncă și recunoașterea drepturilor cetățenești ale migranților.

IMG_8597

Moldova este țara din care mulți cetățeni, dintre ei o bună parte constructori, pleacă la munci peste hotare, inclusiv și la șantierele FIFA. Prin această acțiune noi susținem BWI, care permanent abordează problemele de muncă ale salariaților din construcții și respectarea drepturilor acestora.

“Noi înțelegem că de aceste probleme trebuie să se ocupe companiile de construcții, care angajează salariații, dar mai cunoaștem că FIFA beneficiază de venituri colosale în rezultatul organizării campionatelor lumii, de aceea drepturile salariaților trebuie respectate”, se mai arată într-un comunicat al Federației ”SINDICONS”.